Katarlı QInvest LLC, ERGO Portföy'ü satın aldı


Katar'ın önde gelen yatırım gruplarından QInvest L.L.C. (QInvest), portföy yönetimi şirketi ERGO Portföy'ü satın aldığını açıkladı. Bu satın alımın tamamlanmasının ardından QInvest Asset Management, 1 milyar dolara yakın yönetilen toplam varlık büyüklüğüne sahip oldu. Yeni şirket, 'QInvest Portföy' adını aldı. QInvest CEO'su Al-Kawari, satın alma işlemini, 'önde gelen global İslami Yatırım Kuruluşu' misyonlarını koruma adına önemli bir kilometre taşı olarak niteledi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, QInvest İcra Kurulu Başkanı (CEO) Tamim Hamad Al-Kawari'nin, şu değerlendirmeleri yer aldı:

"Türkiye'nin cazip yatırım fırsatları sunduğunu ve birkaç yıldır bu pazardaki markamızı ve ekspertizimizi kuruyor olduğumuzu düşünüyoruz. EGRO Portföy'ün satın alınması Türkiye pazarına getirebileceğimiz ekspertizi genişletiyor ve derinleştiriyor ve ayrıca Türkiye, Körfez İşbirliği Konseyi ve global pazarlar arasında iş hacmi artışına olanak tanımamızı sağlıyor. 2015'in başlarında ERGO Portföy bir şemsiye İslami fon kurmuş ve QInvest Sukuk Fonu adı altında, danışmanlığını QInvest Asset Management'in yaptığı bir global sukuk fonu başlatmıştır. QInvest Sukuk Fonu, Türkiye'nin elektronik fon platformu TEFAS üzerinde işlem gördü ve hem kurumsal hem de bireysel olmak üzere uluslararası İslami sabit getirili enstrümanlara yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcıların ilgisini toplamıştır. Satın alımla birlikte şemsiye fonu, stratejileri hali hazırda QInvest Asset Management'ın uluslararası fonlarında kullanılan diğer İslami fonları sunmak için bir platform görevi görecek ve Türkiye'deki İslami finans pazarının büyümesine katkıda bulunacaktır."

Açıklamada, QInvest Asset Management Başkanı ve QInvest Portföy Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ataf Ahmed'in de Türkiye'nin İslami finans hizmetleri pazarında önemli bir merkez olduğuna ve olmaya devam edeceğine inandıklarını belirttiği aktarıldı. QInvest Portföy Genel Müdürü Murat Vanlı'nın da "Yeni sermayedarımız QInvest'in sağlayabileceği uluslararası destek, Türkiye'deki faaliyetlerimizi genişletmemize imkan verecek. Mevcut müşterilerimiz aynı ekipten servis almaya devam ederken, QInvest'in uluslararası bilgi birikimi sayesinde hizmet kalitemiz ve çeşitliliğimiz artacak. QInvest Grubu'na katılmaktan, gelecekteki büyümesine ve başarısına katkı sağlayacak olmaktan dolayı çok memnunuz." şeklindeki ifadeleri aktarıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Katarlı QInvest LLC, ERGO Portföy'ü satın aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER