Katil polisin dosyası kabarıkmış
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 29 2020
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) George Floyd isimli siyahi vatandaşın boynuna basarak boğulmasına sebep olan polis memuru Derek Chauvin hakkında daha önce 18 kez şikayet dilekçesi verildiği ve iç soruşturma geçirdiği ortaya çıktı. 18 soruşturmanın sadece ikisi disiplin cezasıyla sonuçlandı.
Derek Chauvin, gözaltına alındıktan sonra elleri arkadan kelepçelenen Floyd'un diziyle boynuna bastırmış, 'nefes alamıyorum' çığlıklarına rağmen ısrarla bu hareketine devam ederek siyahi adamın ölümüne neden olmuştu. Olayın yayılmasından sonra Chauvin ve 3 polis görevlerinden uzaklaştırılmıştı.
Derek Chauvin ile ilgili daha önceki soruşturmaların neden başlatıldığına ilişkin detaylara ulaşılamadı.
George Floyd'un ölümüyle sonuçlanan gözaltı esnasında olay yerinde bulunan ve sonra görevden uzaklaştırılan polis memuru Tou Thao'nun da daha önce 6 iç soruşturma geçirdiği ortaya çıktı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







