Kayıp denen Çin'in zengin adamından haber var


Kendisinden haber alınamadığı söylenen Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Başkanı ve Çin'in en zengin adamlarından biri olan Guo Guangchang'ın "yasal bir soruşturmaya yardımcı olduğu" bildirildi. Guo'nun en son Perşembe günü görüldüğü ve yetkililerin sürdürdüğü bir soruşturmaya karıştığı ifade edilmişti.
Çin medyasına göre, Shanghai Fosun Pharmaceutical Group tarafından yapılan yazılı açıklamada, Guo'un hala "uygun şekilde" şirketin önemli kararlarına katıldığı ve Fosun'a "herhangi bir önemli olumsuz etkisinin olmadığı" ileri sürüldü.
Guo'nun ortadan kaybolduğu yünündeki haberlerin ardından Cuma günü Fosun'un borsadaki işlemleri askıya alınmıştı. Fosun'daki açıklamada ayrıca, holdingin A-hisseli pazardaki hisselerinin Pazartesi günü işlem görmeye başlayacağını belirtildi.
Çin'deki sosyal medyada da, Guo'nun en son Şanghay şehrinde polisle birlikte görüldüğü, hatta gözaltında olduğu şeklinde söylentiler dolaşıyor. Guo'dan Perşembe gününden beri haber alınamadığı haberi ilk olarak Çin'de yayımlanan finans dergisi Caixin tarafından duyurulmuştu.
Çin'in en büyük özel holdinglerinden biri olan Fosun'un başında bulunan ve "Çin'in Warren Buffeti" olarak da bilinen Guo'nun servetinin 7 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Fosun, ilaç, gayrimenkul, özel girişim sermayesi, çelik ve madencilik alanlarında faaliyet sürdürüyor.
Öte yandan Pekin yönetimi, yıl ortalarında Çin borsasındaki ani düşüşlerden kar sağlayan komisyoncular hakkında soruşturma başlatmış ve borsada tarihi kayba neden olanların şiddetli şekilde cezalandırılacağını duyurmuştu.
Guo'nun ortadan kaybolmasını Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in 2013'te başlattığı yolsuzlukla mücadele operasyonların bir parçası olduğuna bağlayanlar da var. Yolsuzlukla mücadele kapsamında yurtdışına milyarlarca dolar para kaçıran ve yurtdışında yaşayan onlarca Çinli zengin işadamı yada yetkili, Pekin'in çabaları sonucu ülkeye geri getirilmişti. Çin'de Guo gibi bir anda haber alınamayan işadamları yada yetkililer olduğu belirtiliyor.



CİHAN
<< Önceki Haber Kayıp denen Çin'in zengin adamından haber var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER