Kaymakam Erkan'dan 2015 yılı yatırım değerlendirmesi


Bitlis'in Tatvan İlçe Kaymakamı Murat Erkan, İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından 2015 yılında yapılan çalışma ve yatırımlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Yatırım programı kapsamında gerek İlçe Özel İdaresi üzerinden ve gerekse Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) üzerinden birçok yatırım yapıldığını belirten Kaymakam Murat Erkan, 2016 yılı yatırım programı kapsamında da yatırımların hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

Yaptığı değerlendirme kapsamında Tatvan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi veren Kaymakam Erkan, şunları kaydetti: "Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, köy muhtarlarının 2015 yılı içerisinde istekleri için yaptıkları müracaatların, bütçe durumuna göre mevcut ödenekle tüm ihtiyaçların karşılanmasının mümkün olmamasından ötürü, yapılan müracaatlarda bireysel fayda sağlayan işlerden ziyade toplumsal fayda sağlayan işleri ön plana alarak bu işler gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu işlerden bazılarının geçici kabulü ve bazılarının ise kesin kabulleri yapılarak köy muhtarlarına teslim edilmiştir. Bu anlamda 2015 yılı yatırım programı kapsamında Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından bütçe durumu ve öncelik sırasına göre 11 köy ve mezramızda köy içi ve köy yolu stabilize 13 bin metre küp malzeme ile yaklaşık 26 km yol yapılmıştır.

İçme suları çalışması kapsamında, 8 köy ve mezralarının içme su tesisi yapımı tamamlanmış köy muhtarlarına teslim edilmiştir. Atık su çalışmaları kapsamında, 11 Köy ve mezralarımızda kanalizasyon şebekesi yapım işi tamamlanarak köy muhtarlarına teslim edilmiştir. Sanat yapıları ve köy içi parke çalışmaları kapsamında, 1 köyümüzün sanat yapısı menfez yapılmıştır. Ayrıca bir köyümüzde ise 3 bin metrekare köy içi parke taşı yapım işi yapılmıştır. Görevlendirilen teknik elemanlar tarafından, yerinde tespitler yapılarak aciliyet arz eden 35 köy ve mezralarımızın camii, taziye evi, köy odası, imam evi, içme suyu, kanalizasyon, arazi yolları gibi acil onarım gerektiren işleri, köy işbirliği ve köy muhtarlarımızın istek ve talepleri değerlendirilecek şekilde bütçe durumuna göre aynı ve nakdi yardımlar yapılmıştır.

Ayrıca arazi sulama işlerinde ve kanalizasyon sistemlerinde kullanılmak üzere çeşitli ebatlarda 7 bin metre PVC ve 3 bin metre koruge boru yardımında bulunularak devlet vatandaş iş birliği yapılmıştır. Eğitim yardımları kapsamında ise, köylerimizde sosyal etkinlikler, kültürel faaliyetler gibi durumların artması hedeflenerek eğitim alanına aynı ve nakdi yardımlar yapılmıştır. Ayrıca köy okullarımızdaki öğrencilere TEOG için 774 öğrenciye, YGS için 350 öğrenciye, LYS için 400 öğrenciye toplamda bin 524 öğrenciye kaynak kitap yardımı yapılmıştır."

İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından bu yılki yatırım programı kapsamında yapılan yatırımlarla ilgili de bilgi veren Kaymakam Murat Erkan şöyle konuştu: "Özel İdare Müdürlüğümüzün 2015 yılı yatırım programı kapsamında ise ilçemize bağlı Bolalan köyü İncekaya Mezrası köy içi kilitli parke yapım işi yapılmıştır. İlçemize bağlı Bolalan köyü İncekaya mezrasında İslam alimlerinden Şeyh Hüseyin-i Sıddıki (Babir-i Kal) efendinin türbesinin bulunması nedeniyle İncekaya mezramızda inanç turizmi yoğun olarak yaşanmaktadır. Mezramızın yolu asfalt ile kaplanmış ancak köy içi yolu ham yol olduğundan gelen misafirler özellikle yağışlı günlerde türbeye gidiş gelişte sıkıntılar yaşamaktaydılar. Yılda yaklaşık olarak 5 bin insanın ziyaret ettiği türbenin bulunduğu mezraya ait yolun bin 40 metrelik kısmı 2015 yılı yatırım programı kapsamında parke taşı ile kaplanarak hizmete sunulmuştur.

Yine Özel İdare Müdürlüğü 2015 yılı yatırım programı kapsamında İlçemize bağlı Obuz-Dibekli sulama suyu tesisi yapım işi yapılmıştır. İlçemize bağlı Kavar bölgesi olarak bilinen bölgede çıkan ve sapur suyu olarak adlandırılan sudan tarımsal anlamda faydalanmak, bölgede tarım ile uğraşan vatandaşların daha verimli tarım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamalarına vesile olmak için 2014 yılında Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kapsamında yapımına başlanılan Obuz Dibekli Sulama Suyu Tesisi Yapım İşi 2015 yılında bitirilerek köy halkının hizmetine sunulmuştur. Sulama Kanalının yapıldığı ve bin 50 nüfusun yaşadığı bölgede 4 köy ve 4 mezramız bulunmaktadır. Sekiz yerleşim yerine ait yaklaşık 10 bin dönüm arazinin bulunduğu bölgede sulama kanalı sayesinde sulu tarım yapılmaktadır."

Yatırımların 2016 yılında da devam edeceğini kaydeden Kaymakam Erkan, yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. CİHAN
<< Önceki Haber Kaymakam Erkan'dan 2015 yılı yatırım değerlendirmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER