Kaymakam'ı kızdıran 'şehit' sorusu

"Ne mutlu şehit ailesine diyoruz. Doğru ama maalesef devleti yönetenler neden mutlu olmuyor? Çocuklarını askere göndermiyorlar"

Şehit yakınından şehitlik mertebesini öven Kaymakam'ı kızdıran soru

MARDİN'de karakola düzenlenen saldırıda şehit düşen 22 yaşındaki Jandarma Er Orkun Alp Arslan'ın, Aydın'daki baba evini ziyaret ettikten sonra dışarıda vatandaşlarla sohbet eden Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, şehitlik mertebesini övdü. Kaymakam Sevgili'nin sözleri üzerine şehidin yakınlarından Hasan Okur, "Ne mutlu şehit ailesine diyoruz. Doğru ama maalesef devleti yönetenler neden mutlu olmuyor? Çocuklarını askere göndermiyorlar" dedi. 

Mardin'in Artuklu İlçesi'ne bağlı Cevizlik Köyü Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Er Orkun Alp Arslan'ın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerini ziyaret eden Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, anne Seray Arslan'a taziyelerini iletti. Kaymakam Sevgili, daha sonra evin dışında şehit yakınları ve vatandaşlarla sohbet etti. Şehit yakınlarına, şehidin babası Süleyman Arslan ile cezaevinde görüştüklerini söyleyen Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, "Şehidimizin babası oğlunun şehit haberini metanetle karşıladı ve 'Vatan sağolsun' dedi. Biz de buradan şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun. Şehitlik, peygamberlikten sonraki en büyük mertebe. Şehidimiz inşallah ailesinden 60 kişiye şefaat edecek ve peygamberimize de komşu olacaktır" dedi. 

Kaymakam Sevgili'nin konuşmasının ardından konuşan şehidin yakını Hasan Okur, "Çok güzel konuştunuz ama çok merak ettiğim bir konu var. Peygamber ocağı, doğru. Ne mutlu şehit ailesine diyoruz. Doğru ama maalesef devleti yönetenler niye mutlu olmuyorlar? Çocuklarını askere göndermiyorlar, çürük raporu aldırıyorlar? Onu çok merak ediyorum" dedi. Kaymakam Sevgili, bu tepki karşısında, "Spekülasyona gerek yok. Hepimizin acısı var. Şehit evinde konuşulacak şeyler değil" diyerek cevap verdi.

<< Önceki Haber Kaymakam'ı kızdıran 'şehit' sorusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER