Kaymakamı olduğu ilçeyi, 7 yıl sonra bakan olarak ziyaret etti

Kaymakamı olduğu ilçeyi, 7 yıl sonra bakan olarak ziyaret etti

İçişleri Bakanı Selami Altınok, 2005-2008 yılları arasında kaymakam olarak görev yaptığı Antalya'nın Serik ilçesini 7 yıl sonra bakan olarak ziyaret etti.

G-20 Liderler Zirvesi'ne yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantıya katılmak için Antalya'ya gelen İçişleri Bakanı Selami Altınok, Belek'te yapılan toplantının ardından 33 ay görev yaptığı Serik ilçesine geçti. Beraberinde Antalya Valisi Muammer Türker ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in bulunduğu Bakan Altınok'u Serik Kaymakamlığı'na gelişinde Kaymakan Rıfat Altan, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece ve Belediye Başkanı Razaman Çalık ile mülki erkan ve muhtarlar karşıladı. Kaymakamlık önünde toplanan kalabalık Bakan Altınok'a sevgi gösterisinde bulundu.

Omzuna Yörükler'in kullandığı poşu takılan Bakan Altınok'un Serik'de birlikte çalıştığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü'nün eski Memuru Koçak'ı tokat atarak sevmesi dikkat çekti. Karşılamanın ardından makam odasına çıkan Bakan Altınok, burada gazetecilere yaptığı açıklamada 2,5 yılı aşkın süre görev yaptığı Serik'te birçok anısı ve arkadaşı olduğunu söyledi. Yörük şehri Serik'e yeniden gelmiş olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Selami Altınok, "33 ay kaldım burada. 33 ayda 10-15 yıla sığabilecek güzel dostluklarımız, güzel çalışma dönemi yaşadık. Beraber çalıştığım, beraber mesai verdiğim şimdi de aranızda gördüğüm çok değerli arkadaşlarımızla karınca kaderince ama Serik'in daha iyi bir noktaya gelebilmesi için, Serik'te yaşayan insanlarımızın huzurunun, refahının daha iyi bir noktada olabilmesi için gayret gösterdik. Bugün geldiğimde de son halini görmekten de mutlu olduğum, ihtihar ettiğim bir noktada görünüyor Serik." diye konuştu.

Serik'e gelmeyi özellikle arzu ettiğini vurgulayan Altınok, "İnsanıyla, doğasıyla, kültürüyle kendine has bir yapısı olan bir şehirdir. Bu şehirde benim de görev sürem içinde bulunmuş olmaktan dolayı da kendimi bahtiyar sayıyorum. İlgi alakanıza çok teşekkür ediyorum. Bütün Serikli hemşerilerime selamlarımı, saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından gazeteciler dışarı çıkarılırken bakan ve beraberindekiler Seriklilerle başbaşa görüştü. Bakan, daha sonra beraberindekilerle birlikte yürüyerek, yaklaşık 300 metre mesafedeki Serik Belediyesi'ne geçti. Bakan Altınok belediyeye gelişinde davul zurnayla karşılandı. Belediye binasına asılan 'Sayın İçişleri Bakanımız İlçemize Hoşgeldiniz' yazısı dikkat çekti. Bakanla selamlaşmak isteyenler, belediyenin kapısında uzun kuyruk oluşturdu. Kuyruk belediyenin ucuna kadar uzandı.

Bakan'ın Serik Belediyesi'ndeki programı basına kapalı gerçekleşti. Selami Altınok çıkışta, belediyenin önünde, Seriklilerle toplu fotoğraf çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Kaymakamı olduğu ilçeyi, 7 yıl sonra bakan olarak ziyaret... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER