Kaynak Holding ortaklarından açıklama

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Şubat 22 2016
Kaynak Holding'e atanan geçici kayyım İmran Okumuş'un Sabah'a ve Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamalara holding ortaklarından yalanlama geldi.
Kaynak Holding ortaklarından açıklama
 Kayyımların şirketlere geçici olarak atandığını kaydeden holding ortakları, yapılan açıklamalarla şirkete uğratılan zararın üstünün kapatılmak istendiğini belirtti.

Avukat Enes Güngören imzasıyla açıklama yapan holding ortakları, şirketi zarara uğratıldığına örnek olarak Okumuş'un, 'Sızıntı dergisinin abone sayısı 2014 yılında 721 bin, 2015 yılında 520 binken 2016 yılında ise sıfıra düştü' açıklamalarını gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Anadolu Ajansı’nın Kaynak Holding kayyımlarından İmran Okumuş ile yaptığı röportaj, muhtelif mecralarda yayınlanmıştır. Öncelikle Anadolu Ajansı’nın pek adeti olmadığı halde, bir kişiyle röportaj yapıp servis etmesini yadırgadığımızı belirtmek isteriz. Bu durum Kaynak Holding’e kayyım atanmasının gerçekte hukuki değil, siyasi bir tutum olduğunu ve devlet ajansı eliyle algı operasyonu yapıldığını göstermektedir. Nitekim yıllardır, hukuken doğru-yanlış birçok şirkete kayyım atandığı halde, neden Anadolu Ajansı bugüne kadar bir tek kayyımla röportaj yapma gereği duymamıştır?

'KAYYIM MEDYAYA DEĞİL, KENDİSİNİ ATAYAN MAHKEMEYE DÜZENLİ RAPOR VERMELİ'
Röportajın içeriğinde kayyım tarafından ileri sürülen hususlar da gerçekte kamuoyunu bilgilendirme amacına yönelik doğru bilgiler değildir. Bilakis kamuoyunu yanıltmaya, Kaynak Holding ortakları, yöneticileri ve çalışanları hakkında; uydurma, çarpıtma, iftira niteliğinde iddialarla karalama kampanyası yürütülmesi amacına yöneliktir. Kaldı ki kayyımların kamuoyunu aydınlatma görev ve yetkisi de bulunmamaktadır. Kayyımlar şirketleri en iyi şekilde yönetmek ve faaliyetleri hakkında –medyaya değil- kayyım atayan mahkemeye düzenli olarak rapor vermek zorundadırlar.

Ancak Kaynak Holdinge atanan kayyımlar 3 ay geçtiği halde nedense mahkemeye ve ortaklara hiçbir bilgi vermemiş, ihtarlarımıza rağmen rapor vermekten ısrarla kaçınmışlardır. Peki neden kayyımlar gerçek görevleri gereği mahkemeye rapor sunmaları g

Bu haberler de ilginizi çekebilir