Kaynak Holding ortaklarından sert çıkış

Kaynak Holding ortakları, Işık Yayınları'nın yayımladığı Sızıntı Dergisi aleyhindeki haksız ve hukuka aykırı eylemler nedeniyle kayyımlara ihtarname gönderdi. Sızıntı dergisinin tahribata uğratıldığını öğrenen ortaklar, kayyıma ‘yayıncılık anlayışını ve niteliğini değiştirme hak ve yetkilerinin bulunmadığını' hatırlattı.

Kaynak Holding ortaklarından sert çıkış

Kaynak Holding ortakları, avukatları aracılığıyla Sızıntı dergisi aleyhindeki haksız ve hukuka aykırı eylemler nedeniyle kayyımlara ihtarda bulundu. Avukat Enes Güngören'in imzasını taşıyan ihtarda, kayyımların ilk günden itibaren atanan şirketlerde zarara uğratan, keyfî, hukuka aykırı haksız eylemler içinde olduğu vurgulandı.

Işık Yayıncılık Ticaret tarafından yayımlanmakta olan Sızıntı dergisinin yayıncılık anlayışını ve niteliğini değiştirme gayretine girişildiğinin öğrenildiğini belirten Av. Güngören, “Böyle bir hak ve yetkiniz bulunmamaktadır. Müvekkillerim böylesine ağır haksız ve hukuka aykırı bir eyleme tevessül etmeyeceğinize inanmak istemektedir. Zira aksi durum şirketi iflasa sürüklemeye yönelik maksatlı bir tavır içinde olduğunuz anlamına gelebilecektir. Nitekim şirketi ağır zararlara uğratacak böyle bir tutumun, doğru olması halinde iyi niyetle yapıldığı ileri sürülemeyecektir.” ifadelerini kullandı.

‘Duyumun yalan olduğu derhal açıklansın'
Kaynak Holding'e atanan kayyımlara gönderilen ve 443 sayı çıkarmış, şirketin en önemli gelir kaynaklarından birisi olduğu vurgulanan ihtarda Av. Güngören, kayyım heyetinden göreve başladıkları günden bu yana bilanço, tiraj raporları, kâr oranlarını kendilerine bildirerek ortaya koymalarını istedi. Kayyımın yayın politikasını değiştirmesi halinde okuyucunun dergiyi almayacağı kaydedilen ihtarda, şirketin bütün müşteri kitlesini kaybedeceği ve iflasa doğru gidereceği ifadesi yer aldı.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kitaplarının toplatılması Anayasa'nın düşünceyi ifade ve basın özgürlüğünün ihlal edilmesi olarak kabul edildiği kaydedilen ihtarda, “Hakkında hiçbir yargı kararı olmayan yazarlarımızın yazılarının engellenmesinin hukuka ve adalete uygun olduğunu savunabilir misiniz?” diye soruldu.

Sızıntı dergisinin görseli, mizanpajı, grafiği, tasarımı, içeriğiyle bir bütün olarak 5846 sayılı yasa kapsamında eser niteliğinde olduğu vurgulanan ihtarda şu ifadeler yer aldı: “Eser sahipleri, şirkete karşı 5846 sayılı yasa hükümlerinden kaynaklanan maddi ve manevi haklara sahiptir. Bu çerçevede 5846 sayılı yasa Md 16 gereği, ‘eser sahibinin izni olmadan eserde değiştirmeler yapılamaz.' Eser sahipleri, haklarının ihlali halinde ‘tecavüzün men'i davası', ‘tazminat davası' gibi hukukî yollara başvuru hakkına sahiptir. Bu tür davalar yoluyla şirketin zarara uğratılması; tazminatlar, faizler, yargılama giderleri ve avukat ücretleri ödemesi halinde müvekkilim hissedarlar tarafından siz kayyımlara rücu edilecektir. Haksız fiil teşkil eden eylemleriniz nedeniyle suç duyurusu yapılacaktır. Hangi kayyımın Işık Yayıncılık Ticaret AŞ'nin ilgilisi ve sorumlusu olduğu bilinmediğinden, bu konuda tarafımıza bilgi verilmediği takdirde, bu durum siz bütün kayyımların sorumluluğunu gerektirecektir.”
<< Önceki Haber Kaynak Holding ortaklarından sert çıkış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER