Kaynak Kültür Yayın Grubu 2015 Frankfurt Kitap Fuarına katıldı

Uluslararası kitap fuarları içinde en büyük katılımla gerçekleşen,dünyanın en büyük kitap fuarı olan Frankfurt kitap fuarı, dijital yenilik, dijital eğitim, dijital profesyonel ve bilimsel bilgi, dijital yayıncılık hizmetleri alanında birçok ilke imza attı.

Kaynak Kültür Yayın Grubu 2015 Frankfurt Kitap Fuarına katıldı

Frankfurt kitap fuarına katılan Türkiye’nin en büyük yayın grubu olan Kaynak Kültür Yayın Grubu, dijital yayıncılıkta yarattığı farkları uluslararası platformda ziyaretçileriyle paylaştı. 

Kaynak Kültür Yayın Grubu Dijital Yayın Müdürü Gürhan Gülcan; Frankfurt Kitap Fuarı’nın dijital yayıncılıkta sektörün büyüklüğünü gözler önüne serdiğini söyledi.  Gürhan Gülcan; “Son 4 yıldır katıldığım dünyanın en büyük kitap fuarı olan Frankfurt kitap fuarı, özellikle alanım olan dijital yayıncılıkla sektörün büyüklüğünün göstergesiydi. İlk olarak 2012 yılında katıldığım FBF’de (Frankfurt BookFair) dijital yayıncılık adına çok az katılımcı bulabilmiştim. Bu yıl ise 4 ana başlık altında açılan bölümlerle 100'den fazla katılımcı vardı. Dijital yenilik alanında inovatif teknoloji ve servis sağlayıcılar, gelecekteki dijital yayıncılık adına yeni çözümler içeren sunumlar yaptılar. İlerleyen süreçte  e-kitap için interaktif imkanlar içeren e-pub3 formatı geliştirilmiş ve Frankfurt Kitap Fuar’ında gördüğüm kadarıyla e-book servislerinin artık E-PUB3 tercih ederek önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yaygınlaşacağını söylemek isterim” dedi.

“Erken Emekli Olmak İstemeyen Eğitmenler Dijitalleşmelidir”

Eğitim alanında başlayan dijitalleşme sürecinin altyapısının, tamamlanmaya başladığını ve gelişerek yaygınlaşma sürecine girdiğini, dijital eğitimin öğretme ve öğrenmeye inovatif yardımlar sağladığını söyleyen Gürhan Gülcan şöyle konuştu: 

“Farklı ülkelerden gelen katılımcıların eğitime katkı sağlayacak e-learning çözümleri sergiledikleri ve eğitim konularının esnek öğretilmesi adına oyunlar tasarladıklarını gördüm. Son olarak eğitimci arkadaşlarıma, dijitalleşmeye başlamalarını öneriyorum yoksa erken emeklilik düşünebilirler.” Fuarda ayrıca; dijital profesyonel ve bilimsel bilgi bölümünün bulunduğu ve bilimsel dijital hizmetler ve dijital kütüphane servislerinin özellikle dijital kütüphane sistemlerinin önemine vurgu yapıldığı belirtildi. Sektörün üreticilerinin yer aldığı dijital yayıncılık bölümünde, XML/HTML/HTML5, POD ve mobile apps’lerin tanıtımlarını yaparak dijital yayın sektörüne katkıları paylaşıldı.


<< Önceki Haber Kaynak Kültür Yayın Grubu 2015 Frankfurt Kitap Fuarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER