Kayseri'de 24 yolcu otobüsü hizmete girdi


Kayseri Büyükşehir Belediyesi, siparişini verdiği 50 otobüsten ilk etapta 24 tanesini teslim aldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen teslim törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Çelik, törende yaptığı konuşmaya, otobüslerin kazasız belasız kullanılması temennisiyle başladı. Kayseri'deki mevcut ulaşım araçları ve yolcu sayısıyla ilgili bilgi veren Çelik, "Halen Büyükşehir Belediyemiz'in 233 otobüsü var; 390 adet halk otobüsü ve 68 adet de raylı sistem aracı hizmet veriyor. Bu araçlarla yıllık 125 milyon kişiyi taşıyoruz, bu da günlük 340 bin kişi eder. Hedefimiz, hizmette kaliteyi en üst seviyeye çıkarmak ve tüm Türkiye'ye örnek olmak. Halen örneğiz, çünkü şehiriçinde minibüsü olmayan tek il Kayseri." dedi.

'AKILLI DURAKLAR GELİYOR'

Başkan Çelik, "akıllı durak" sistemine geçeceklerini de belirterek, "Raylı sistem duraklarında olduğu gibi otobüs duraklarında da otobüsün ne zaman geleceği öğrenilebilecek. Akıllı durak teknolojisi cep telefonlarına da yüklenecek ve telefondan, otobüsün kaç dakika sonra geleceği görülecek. Ayrıca raylı sistemle ilgili yeni hat çalışmaları sürüyor. Anayurt ile Terminalden Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'ne gidecek hattın proje çalışmalarında sona yaklaştık. Bu arada belediyemizin aldığı 30 adet raylı sistem aracı, ocak ayından itibaren gelmeye başlayacak." diye konuştu.

'KAYSERİ'DEKİ KALKINMANIN TEMELİNDE BELEDİYELER VAR'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki ise Kayseri halkının, belediyelerin gayretine şahit olduğunu söyledi. İldeki kalkınmanın temel dinamiğinde belediyelerin gayretleri ve projeleri olduğunu belirten Özhaseki, "Belediyeler, Kayseri'nin huzuruna da katkıda bulunuyorlar." dedi. Kayseri ile ilgili bütün projeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Özhaseki, yeni otobüslerin kazasız belasız kullanılması temennisinde bulundu.

Vali Düzgün de halkın beklentilerine dikkat çekti. Eskiden sadece ulaşımı sağlaması istenen otobüslerden, şimdi konfor da beklendiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyemiz'in almış olduğu, sağlıklı ve konforlu ulaşımı sağlayacak otobüsler hizmete giriyor. Bu otobüslerin hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Ardından otobüslerin bir maketi ve 24 araçlık filonun anahtarı, temsili olarak Milletvekili Özhaseki, Vali Düzgün ve Başkan Çelik'e teslim edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri'de 24 yolcu otobüsü hizmete girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER