Kayseri'de yaşayan vatandaşa FSM'den kaçak geçiş cezası iddiası


Kayseri'de yaşayan Ahmet Aygün'e, 2014 şubat ayında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden (FSM) kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle ceza kesildi. Hukuk mücadelesi başlatan Aygün, o tarihte Kayseri'de olduğunu aracına yakıt aldığı kredi kartı ekstresiyle ispat etmeye çalışıyor.

Kayseri'de İstanbul merkezli özel bir şirkette çalışan Ahmet Aygün, Karayolları Akıncı Otoyol Bakım İşletme Şefliği'nden gelen muhtar ihbarlı bildirimi görünce şaşkınlık yaşadı. Aygün'e, üzerine kayıtlı 38 VA 442 plakalı aracıyla 15 Şubat 2014 tarihinde FSM köprüsündeki Hızlı Geçiş Sistemi'nden (HGS) kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle trafik ceza makbuzu gönderildi. Makbuzda, 26 lira geçiş ücreti ve 260 lira idari para cezasıyla birlikte toplam 286 liranın PTT üzerinden ödenmesi isteniyor. Yaklaşık 2 yıl sonra eline ulaşan ceza makbuzuyla şok yaşayan Ahmet Aygün, kredi kartı ekstresiyle o tarihte Kayseri'de olduğunu ispat etmeye çalışıyor.

TELEFONDA MUHATAP BULAMADIM

Senede 1-2 defa İstanbul'a gittiğini belirten Ahmet Aygün, "O tarihte kesinlikle İstanbul'da değildim. Ceza tutanağındaki bilgilere göre konuyla karayolları ilgileniyormuş. Kendilerini telefonla defalarca aramama rağmen irtibat kuramadım. Telefonda 8 dakika beklemem gerektiği söyleniyor, ancak ben daha uzun sürelerde beklememe rağmen yine de telefona çıkan olmadı." dedi.

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

Kayseri Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz dilekçesi veren Aygün, ceza tarihinde Kayseri'den aracına yakıt aldığını ve kredi kartı ekstresinin bunun ispatı olduğunu söyledi. Hakimliğe ekstreyi de verdiğini belirten Aygün, "Plaka okuma sisteminden kaynaklanan bir hata olduğunu düşünüyorum. Cezanın iptal edilmesi için yaptığım itirazın sonuçlanmasını bekliyorum." diye konuştu.

Mağdur Ahmet Aygün, sulh ceza hakimliği kaleminin verdiği bilgiye göre sadece Kayseri'de onlarca sürücüye daha kendisi gibi ceza gönderildiğini öğrendiğini aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri'de yaşayan vatandaşa FSM'den kaçak geçiş cezası... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER