Kayseri'nin ilk kadın şehidi telli duvakla uğurlandı


Ankara'daki bombalı terör saldırısında sonucunda şehit olan sivil memur Ayşegül Pürnek, memleketi Kayseri'de toprağa verildi. Kayseri'nin ilk kadın şehidi Ayşegül Pürnek için askeri tören düzenlendi. Gözyaşları içinde uğurlanan Pürnek'in ay-yıldızlı bayrakla sarılan tabutuna duvak konuldu. Anne Güley Pürnek, gözyaşları içinde "Gelinlik giyecektin yavrum" dedi.

Ankara'da askeri personel aracına yönelik bombalı saldırıda şehit olan 28 kişiden birisi de Genelkurmay Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde mali muhasebe uzmanı olarak çalışan 32 yaşındaki Ayşegül Pürnek oldu. Saldırı anında servis aracında bulunan Ayşegül Pürnek'in cenazesi memleketi Kayseri'ye getirildi. Cenaze, önce anne evine götürülerek burada helallik alındı. Sonra Kalem Kırdı Camii'ne getirildi. Burada Ayşegül Pürnek'in ay-yıldızlı bayrakla sarılı olan tabutunun üzerine yakınları tarafından duvak konuldu. Güçlükle ayakta duran anne Gülay Pürnek, "Gelinlik giyecektin yavrum. Beni bırakıp gidiyorsun" diyerek gözyaşları döktü.

Kılınan cenaze namazı sonrasında Ayşegül Pürnek'in naşı top arabasına konuldu. Bir süre kortej eşliğinde taşınan cenaze, Kayseri Garnizon komutanlığı Kartal Hava Şehitliğine getirildi. Pürnek'in cenazesi burada gözyaşları ve dualar eşliğinde defnedildi. Anne Gülay Pürnek, kızının mezarının üzerine su doktu ve toprağını okşadı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün tarafından tabutta sarılı olan Türk bayrağı anne Gülay Pürnek ve baba Fuat Pürnek'e teslim edildi.

Ayşegül Pürnek, 2011 yılında Genelkurmay Başkanlığı'nda sivil memur olarak görevine başlamıştı. Pürnek'in, annesi ve kardeşine maddi olarak önemli destek sağladığı öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri'nin ilk kadın şehidi telli duvakla uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER