Kayseri, yeni yıla kar yağışıyla girdi


Kayseri 2016 yılına kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle girdi. Cumhuriyet Meydanı'na gelen bazı vatandaşlar burada hatıra fotoğrafı çekimi yaptıktan sonra ayrıldı.

2015 yılının son gününde kar yağışının yaşandığı Kayseri, 2016 yılının ilk saatlerine kar yağışıyla girdi. Şehir merkezinde de etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, insanların yeni yılı evlerinde karşıladı. Çok az sayıda insan Cumhuriyet Meydanı'na geldi ve burada bir süre bekledikten sonra evlerine gitti. Vatandaşlar, yeni yılın ilk saatinde meydanda öz çekim yaptı.

YENİ YILA KESTANE SATIŞI YAPARAK GİRDİ

Yeni yıla çalışarak giren Ahmet Çıtak ise Cumhuriyet Meydanı'nda kestane satışı yaptı. Çıtak, 4 yıl önce tekstil sektöründe kendisine ait Antalya'da işi olduğunu belirterek, iflas ettikten sonra Kayseri'de kestane satışı yapmaya başladığını anlattı. Ahmet Çıtak, kestane kültürünün Kayseri'de çok olmadığını ifade ederek, "Buna rağmen yine kestane satışından evimi geçindiriyorum. Ben tekstilciydim. Esnaftım. İflas ettim. Son çare o. Astığım yazıda kestanenin tadından geliyor. 3 ay oldu bu işi yapmaya başlayalı. Kestaneyi sevdim ve satışını yapıyorum. Kayseri'de eskiden kestane kültürü vardı. Küçük sobalar üzerinde kestane pişiriliyordu ve satışını yapıyordu." dedi.

Ahmet Çıtak, tekstil işini Antalya'da yaptığını ve Kayseri'deki iki dükkanını da sattığını ifade ederek, "Büyüklerimiz müsaade etti ve iyi kötü ekmeğimizi çıkartıyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri, yeni yıla kar yağışıyla girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER