Kayseri'nin ilk kadın şehidi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 18 2016
Paylaş
X Post
Ankara''daki bombalı terör saldırısı kurbanları arasında bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda sivil memur olarak çalışan 32 yaşındaki Ayşegül Pürnek’in şehit olduğu haberi, Kayseri’deki ailesini gözyaşlarına boğdu.

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdikten sonra Ankara’ya giderek Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda sivil memur olarak çalışan Ayşegül Pürnek’in acı haberi, Kayseri’de Melikgazi İlçesi Gelincik Sitesinde oturan ailesine bildirildi. Askeri yetkililer, ilk önce Melikgazi İlçesi Seyitgazi Mahallesi’ndeki eski adresine geldi. Burada kimseyi bulamayan yetkililer, daha sonra Melikgazi İlçesi Kızılırmak Caddesi Gelincik Sitesi’ndeki evlerine gelerek, anne Gülay ile ağabeyi Enver Pürnek’e acı haberi verdi. 112 Acil Servis ekipleri de aileye haber verilirken evde bulundu.
Baba Fuat Pürnek’in ticaretle uğraştığı ve bir iş için Ordu’da bulunduğu öğrenildi. Bekar olduğu öğrenilen talihsiz kadının baba ocağındaki apartmana Türk bayrağı asıldı. Askeri sivil memur Ayşegül Pürnek’in amcası Ali Pürnek, yeğeninin 5 yıllık memuriyet hayatı olduğunu belirterek, ”Sözün bittiği yerdeyiz. Diyecek hiçbir şeyimiz yok. Terör belasına yeğenimizi kaybettik. Allah hepimize sabırlar versin. Başımız sağ olsun” diye konuştu.
Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit ve Dul yakınları Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, "Ayşegül Pürnek, Kayseri’nin ilk kadın ve 292’ci şehididir. Terörle mücadeleden bu yana ne yazık ki Kayseri 291 güvenlik görevlisini şehit vermişti. Başta kadın şehidimiz olmak üzere Ankara’daki kalleş saldırıda şehit düşen kardeşlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı , yaralılara acil şifalar dilerim” dedi. Ankara Adli Tıp’da yapılan otopsinin ardından Pürnek ailesine teslim edilen Ayşegül Pürnek’in cenazesi Kayseri’ye getirildi.

DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Adalar'da Siyasi Kriz: Parti Kararına Uymayan 3 CHP’li Meclis Üyesine Vatandaşlardan Sert Tepki!2.AKP’li Vekilin "Öcalan'a Teşekkür" Açıklamasını Haberleştiren Gazetecilere Tehdit ve Gözaltı!3.Piyasaları Sarsan Fon Vurgununda Yeni Dalga: Holding Yöneticilerinin Tüm Varlığına Tedbir Kararı4.Dilovası Katliamı Davasında Belediye İncelemesi: Ruhsat Sorgusu Sonrası Avukatlar Arasında Arbede!5.Kozinoğlu Soruşturmasında Şok Tutuklama: Bayram Özbek Cezaevine Gönderildi
6.Özgür Özel İddia Etmişti, Erdoğan Yalanlamıştı: THY İle Boeing Arasında Dev Uçak Anlaşması İmzalandı!7.TİP’li Ahmet Şık’tan Bakan Şimşek’e Fon Önergesi: Siyasetçi ve Bürokrat Yakınları Vurgun mu Yaptı?8.Cebimizdeki Euro’lar Değişiyor: Yeni Banknotlar 2030’lu Yılların Başında Geliyor!9.İkram öğretmen Eskimodan bildiriyor10.Kozinoğlu Soruşturmasında Gazeteci Tutuklamalarına Tepki Yağıyor: "O Tarihte Suç Bile Değildi"

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

Adalar'da Siyasi Kriz: Parti Kararına Uymayan 3 CH...

AKP’li Vekilin "Öcalan'a Teşekkür" Açıklamasını Ha...

Piyasaları Sarsan Fon Vurgununda Yeni Dalga: Holdi...

Dilovası Katliamı Davasında Belediye İncelemesi: R...

Kozinoğlu Soruşturmasında Şok Tutuklama: Bayram Öz...







