Kayyım düzenine isyan etti

Bekaroğlu, “Siz bahaneler üreterek şirketlere, işadamlarının mallarına çöküyorsunuz ya! Yani eşkıyalık yapıyorsunuz.” dedi.

Adana'da eğitim kurumlarına kayyım!

Uzun yıllar AK Partili isimlerle birlikte siyaset yapan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, herkesin güvendiği bir hukuk devleti işlemediği sürece Türkiye’ye kimsenin yatırım yapmayacağını söyledi. 

Bekaroğlu, “Siz bahaneler üreterek şirketlere, işadamlarının mallarına çöküyorsunuz ya! Yani eşkıyalık yapıyorsunuz.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, hükümetin ekonomiyi iyileştirmek için bir dizi düzenleme yaptığını ancak herkesin güvendiği bir hukuk devleti işlemediği sürece kimsenin Türkiye’ye yatırım yapmayacağını söyledi. 

Bekaroğlu, “Siz bahaneler üreterek şirketlere, iş adamlarının mallarına çöküyorsunuz ya! Yani eşkıyalık yapıyorsunuz. 

Böyle bir ortamda nasıl bir yatırım ortamından söz ediyorsunuz? ‘Paralel maralel’ filan hepsi bahane. 

Sizin ‘paralel’ dediğiniz işleri bürokraside memurlar birbirlerinin ayaklarını kaydırmak için kullanıyorlar.” dedi.

Uzun yıllar AK Partili isimlerle birlikte siyaset yapan Bekaroğlu, TBMM Genel Kurulu’nda Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na ilişkin yaptığı konuşmada önemli tespitlerde bulundu. 

Herkesin ‘ülkenin yatırım ortamı iyileştirilsin, Türkiye büyüsün, millî gelir artsın, işsizlik azalsın’ dediğini ancak kimsenin ‘14 yıllık bir iktidar, ne oldu da yatırım ortamını iyileştirme ihtiyacı duydu?’ sorusunun sormadığını belirtti. 

Bekaroğlu, kişilerin de, kurumların da, hükûmetlerin de, kendi sebep olduğu sıkıntıları örtmek için ‘piyasalar böyle, dış düşmanlarımız var, yedi düvel bizle savaşıyor…’ söylemini kullandığını ifade etti. 

Gerçeğin ise farklı olduğunu dile getirdi, “Siz sadece Türkiye’deki yatırım ortamını değil, iç barışı da ciddi şekilde bozdunuz. Bugün rastladığımız, yaşadığımız gerginliği, kutuplaşmayı hiçbir dönemde yaşamadık.” dedi.

DAHA NE KADAR KANDIRACAKSINIZ MİLLETİ?

Bayram tatilinde her milletvekilinin yatırım ortamının perişan olduğuna şahitlik ettiğini anlatan Bekaroğlu, şimdi ‘yatırım ortamını iyileştireceğiz’ denerek Türkiye’nin kara para cenneti hâline getirilmek istendiğini savundu.

CHP’li Bekaroğlu, şöyle konuştu: “Herkesin güvendiği bir hukuk devleti işlemiyorsa bir ülkeye yatırım filan olmaz. Siz bahaneler üreterek şirketlere, iş adamlarının mallarına çöküyorsunuz ya! Böyle bir ortam… 

Yani eşkıyalık yapıyorsunuz. Böyle bir ortamda nasıl bir yatırım ortamından söz ediyorsunuz değerli arkadaşlar? ‘Paralel maralel’ filan hepsi bahane. 

Sizin ‘paralel’ dediğiniz işleri bürokraside memurlar birbirlerinin ayaklarını kaydırmak için kullanıyorlar. Bir zamanlar denilirdi ki, ‘bu komünisttir, Kürtçü komünisttir, hadi bakalım, bunu gönderelim.’ 

Denilirdi ki, ‘bu şeriatçıdır, şöyledir, gönderelim.’ Şimdi de ‘paralel’ diye bir şeyle insanlar birbirlerinin ayağını kaydırıyor. ‘Paralel’ bahanesiyle insanların mallarına çöküldüğü bir yerde yatırım ortamından söz edemezsiniz. 

Daha ne kadar kandıracaksınız bu milleti, merak ediyorum.”

Kaynak: Yarına Bakış Gazetesi
<< Önceki Haber Kayyım düzenine isyan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER