Kayyım kıyımı tam gaz devam

Geçici kayyım İmran Okumuş'un yönettiği Kaynak Holding'de sendikalı çalışanlar işten atılırken, çalışanların özel hayatları da hukuksuzca sorgulanıyor. Kurumda sendikal faaliyetler engelleniyor

Kayyım kıyımı tam gaz devam

Kayyımın yönettiği Kaynak Holding şirketlerinde Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (Aksiyon-İş) bağlı üyelere yönelik haksızlık- lar her geçen gün artıyor. Bugüne kadar 200'e yakın sendikalının çıkarıldığı şirketlerde şimdi de 300 civarında çalışanın işten atılacağı öğrenildi. Aksiyon İş, kayyımların yaptığı haksız uygulamaları yargıya taşımaya hazırlanıyor.

BASKILAR ARTIYOR

Aksiyon İş Genel Başkanı Vedat Öztürk, 10 ayrı iş kolunda sendikalarına üye çalışanların bulunduğu Kaynak Holding'te sıkıntıların her geçen gün arttığını söyledi. Yalan haberlerle üyelerin terörü finanse eden örgüt elemanları olarak itham edildiğini hatırlatan Öztürk, çalışanların tek mücadelesinin çoluk-çocuğunu geçindirme derdi olduğunu söyledi.

SENDİKAL FAALİYETLER ENGELLENİYOR

Anayasa'ya göre hiç kimsenin bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamayacağının altını çizen Öztürk, “Kayyım heyeti, ulusal ve uluslararası yasalarla güvence altında olan sendikalaşmayı ve sendikal faaliyetlerimizi engelleyerek suç işlemekte” dedi. Öztürk, kayyım heyetinin 6356 sayılı sendikalar yasasına aykırı hareket ettiğini ve suç işlediğini söyledi.

TAZMİNATSIZ ATIYORLAR

Kayyım sonrasında şirketlerin mali olarak sıkıntıya düştüğünü aktaran Öztürk, şunları söyledi: “Üyelerimizin yıllarca çalıştığı iş yerleri, mali denetimden geçmiş, kar eden işletmeler olmasına rağmen; operasyonlarla içine düşürüldükleri şimdiki mali durumları bahane edilerek üyelerimiz haksız yere işten çıkarılmakta. İşten çıkarılanların yerine de yeni insanlar işe alınarak sistemli şekilde eski çalışanlar mağdur edilmekte.”

ÖZEL HAYATLAR SORGULANIYOR

Vedat Öztürk, kayyım heyetinin çalışanların mesai sonrasına da karıştığına dikkat çekti. Kayyımın çalışanların mesaiden sonraki özel hayatlarını sorguladığını ifade eden Öztürk, “Birçok üyemizin de çalışma odası habersiz ve hukuka aykırı şekilde aranmakta. Oda- larının, mesai sonrası kim oldukları ve yetkileri meçhul kişiler tarafından incelendiği tespit edilmiştir.” dedi. Kayyımın üyelerini özel odada savcı gibi sorgulayarak suç işlediklerini kaydetti.

MAAŞLAR ARTIRILMADI

Yeni yılla birlikte asgari ücretin 1300 TL olduğunu hatırlatan Öztürk, “Buna karşın kayyımın yönettiği Kaynak Holding'de hakkaniyetli bir süreç yürütülmemiş ve bilgilendirme yapılmamıştır. Neye göre yapıldığı bilinmeyen bir düzenleme ile ücret artışı bekleyen emekçilerimiz hayal kırıklığına uğramıştır” dedi.

Özgür Düşünce Gazetesi


<< Önceki Haber Kayyım kıyımı tam gaz devam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER