Kayyım maaşını duyunca...

CNN Türk'te yayınlanan Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Gündemi programına konuk olan Avukat Celal Ülgen, kayyımlık uygulamasına isyan etti. Aldığı rakamları bilmeden (!) kayyımları savunan avukata Toraman'a Celal Ülgen isyan etti: Ya insaf ya. 50 bin lira para veriyoruz kayyımlara. Niye söylemiyorsunuz?" İzleyin..

Kayyım maaşını duyunca...

Celal Ülgen son yasa tasarısında kayyımların neredeyse sorumluklarının ortadan kaldırdığını söyledi. Ülgen'e göre izin verilmediği takdirde kayyımlara soruşma açıklamayacak.

Ülgen, "Bakın siz bir firmaya, bir şirkete ‘işte bu teröre bulaşmıştır diyeceksiniz ya da himmet parası topluyor’ diyeceksiniz veya başka bir şey söyleyeceksiniz. El koyacaksınız. Kayyuma atayacaksınız. Kayyum hukuka uygun davranmayacak. Bu hukuka uygun davranmaması sonucu birisi şikâyet edecek ve Adalet Bakanı diyecek ki ‘Soruşturma açılmasın. İzin vermiyorum" sözleriyle kayyımlara getirilen ayrıcalıkları eleştirdi.

AKP'Lİ AVUKATLAR, ÜLGEN'İ İSYAN ETTİRDİ!

Programın devamında ise kayyım uygulamasını normalmiş gibi göstermeye çalışan AKP yanlısı Avukat Cüneyt Toraman skandal ifadelere yer verdi. Toraman, “Yani siz diyorsunuz ki Celal Bey dokunmayalım bunlara. 2 kat kazansın 5 kat kazansın Pensilvanya'ya gönderelim bu paraları” diye konuştu.

Cüneyt Toraman’ın bu sözlerine tepki gösteren Celal Ülgen, “Ne demek dokunmayalım. Peki niye söylemiyorsunuz bir şirkette 50 bin lira para veriyoruz kayyumlara. Niye söylemiyorsunuz? Bakın yapmayın. Siz 10 tane kayyum atıyorsunuz, her birine 50 bin lira veriyorsunuz.” dedi.

Toraman’ın “Rakamları bilmiyorum ben” demesi üzerine Celal Ülgen, “Yav nasıl bilmiyorsunuz kardeşim. Benim bildiğim şeyi siz nasıl bilmiyorsunuz. 10 şirkete kayyum atıyorsunuz. Ya insaf ya. Bir hukukçu olarak sizden direnç bekliyorum.” diyerek isyan etti.

Aktifhaber
<< Önceki Haber Kayyım maaşını duyunca... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER