'Kayyım rektör' protestoları için öğrencilere 25 yıla kadar hapis cezası talebi!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 30 2023
Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyım rektör atamasına yönelik yapılan protestolarda gözaltına alınan ve yargılanmalarına başlanan 14 öğrencinin davasında mütalaa açıklandı. Savcılık, öğrencilere yönelik 25 yıla kadar hapis cezası talep etti.
Boğaziçi Üniversitesi'nde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör atamasına yönelik yapılan protestolarda, kayyım Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam arabasının üstüne çıktıkları ve arabanın çıkışını engelledikleri iddiasıyla yargılanan öğrencilerin davasına devam edildi.
İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada müştekiler avukatı ile öğrencilerin avukatları hazır bulundu.
SAVCILIK MÜTALAASINI VERDİ
Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, öğrencilerin Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin üniversiteden çıkış yaptığı esnada makam aracının önüne geçerek üniversiteden çıkış engellediğini ve tüm ikazlara rağmen dağılmamakta ısrar ettiklerini aktardı.
Açıklanan mütalaada, 12 öğrencinin ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘izinsiz gösteri’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından zincirleme şekilde toplamda 3,5 yıldan 21 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Mütalaada 1 öğrencinin 4 ayrı suçtan zincirleme şekilde toplamda 4 yıl 8 aydan 23 yıl 4 aya hapis ve 1 öğrencinin ise 4,5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.
BİR ÖĞRENCİYE SUÇ DUYURUSU
Mütalaada ayrıca, bir öğrencinin müşteki güvenlik görevlisi Alpaslan Çepni'ye ‘onursuz’ dediği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na kamu davası açılmak üzere soruşturmaya başlanılması için ihbarda bulunulması istendi.
DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme, sanık avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapabilmeleri süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.
İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan id
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi
6.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor7.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...8.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?9.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti10.Almanya'ya giren sığınmacı sayısında büyük düşüş! Tedbirlerin daha da artırılması tartışılıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şü...


