Kayyım Zaman'ı böyle çıkardı!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 6 2016
Kayyım atanan Zaman'da internet sitesinin erişimi engellendi, kamuoyunda havuz medyası olarak görülen gazetelere benzer bir gazete hazırlandı.

..

Kayyım atandıktan sonra görevden alınan Zaman Gazetesi Eski Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici ise demokrasi mücadelelerinin devam edeceğini, bu mücadeleyi verme görevi kime nasip olduysa onların iftihar etmesi gerektiğini söylemişti.
"DEMOKRASİ MÜCADELESİ BÖYLE VERİLİR"

Türkiye için üzüldüklerini belirteren Bilici "Demokrasi mücadelesi devam edecek, tarih boyunca da böyle olmuştur. Bu mücadeleyi verme görevi kimlere nasip olduysa onların da iftihar etmesi lazım. Biz Türkiye’deki bütün demokratlarla birlikte sağcı olsun, solcu olsun, Türk olsun, Kürt olsun, Alevi olsun hepsiyle birlikte, milletimizle birlikte demokrasi, hak, hukuk mücadelesi vereceğiz. Vatandaşlarımız asla bizi yanlış anlamasınlar. Bizim itirazımız hukuka değil, hukuksuzluğa ve baskılaradır. Bu da her halde baskının en güzel örneği. Bütün bunları gülerek karşılayalım. Demokrasi mücadelesi böyle verilir. Burada herhangi bir suç yok, bir suç varsa medyayı susturmaya çalışmaktır. Gazetecileri hapse atmaktır, medya binalarını terör yuvası gibi kuşatma altına almaktır. Bir suç varsa demokrasiyi askıya almaktır, anayasanın açık bir şekilde koruduğu basın özgürlüğünü işlemez hale getirmektir. Sizler, bizler suçlu değiliz. Anayasa Mahkemesi de son kararında Dündar ve Gül ile ilgili kararında gazeteciliğin suç olmadığının altını tekrar çizdi. Türkiye’nin bu istikamette devam edeceğini ve asla geri dönmeyeceğine inanıyoruz." demişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı3.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi4.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı5.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest
6.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı7.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!8.Halep'te gerilim! Valilik binası insansız hava aracıyla vuruldu9.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!10.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







