Kayyıma tepki yağıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 27 2016
Paylaş
X Post
Cihan Medya Dağıtım’a atanan kayyım Özgür Düşünce, Meydan ve Yarına Bakış gibi gazetelerin dağıtımını durdurdu. Aboneler, kayyımdan paralarının iadesini istiyor.

Cihan Medya Dağıtım'a atanan kayyım, ilk icraat olarak abonelik sistemi olan gazetelerin dağıtımını durdurdu. Kayyımın bu kararı okuyucuların büyük tepkisini çekti. Vatandaşlar, Zaman, Aksiyon, Meydan, Today's Zaman, Taraf, Yeni Asya, Özgür Düşünce ve Yarına Bakış gazeteleri için yaptıkları ödemeleri şirketten geri istiyor. Vatandaşlar, otomatik ödeme talimatını iptal ettiriyor. Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı avukat Mehmet Bülent Deniz, aboneliklerle ilgili yasanın açık olduğunu belirtti. Deniz, “Tüketici onay vermezse abonelik uzatılmaz. Tüketici süresi belli veya süresi bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmelerini de herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Fesih bildiriminden sonra paranın iadesi gerekir” diye konuştu.
15 GÜN İÇİNDE İADE
Deniz, “Abonelik feshedildiği zaman, satıcı 15 gün içerisinde ücretin kalan kısmını kesintisiz iade etmekle yükümlüdür. Aboneler, şirkete iadeli taahhütlü mektup gönderbilir. Ödeme yapılmazsa tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılabilir” dedi.
FAZLA ÜCRETİ TALEP EDEBiLiRLER
Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, abonelerin ödedikleri fazla ücreti almak için talepte bulunabileceğini söyledi. Şirketin bu ücreti ödemek zorunda olduğunu vurgulayan Çakar, iade edilmemesi durumundu tüketici hakem heyetlerini adres gösterdi.
Özgür Düşünce
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de insan hakları ihlallerinde bu hafta: Bayramda da durmadılar2.Gülistan Doku cinayetinde kilidi çözecek isim Umut Altaş iade ediliyor3.Kaynağı inceleniyor! Bir anda trilyoner oldu!4.Trump NATO zirvesi için Ankara'ya gelecek5.Yar-ı Vefadar
6.Meğer Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanının Cumhuriyet'teki işine zimmet iddiası yüzünden son verilmiş!7.Bir hesap daha öbür tarafa kaldı! Kanser tedavisi gören KHK’lı Enver Aydın hayatını kaybetti8.NASA bilim insanı Serkan Gölge ABD Kongresi’nde konuştu: “Sıradan bir hayat terör suçuna dönüştürüldü”9.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’a 2 yıl 6 ay hapis cezası10.Mahkeme, Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianameyi kabul etmedi, sebebi henüz bilinmiyor

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ













