Kayyımın ilk icraatı bakın ne olmuş!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 25 2016
Zonguldak Fatih Okullarına kayyım atandı. Kayyım heyetinin ilk icraatı okulun müdürünü işten çıkarmak oldu!
ZONGULDAK-Pak Eğitim İşçileri Sendikası Zonguldak Temsilciliği tarafından düzenlenen basın açıklamasında Fatih Okulları Müdürü Mehmet Sarısoy’un işten atılması kınandı.
Zonguldak Fatih Okulları önünde, okul öğretmenleri ve velilerin katılımıyla PAK Eğitim İşçileri Sendikası Temsilcisi İbrahim Paydaş tarafından yapılan açıklamada, “Zonguldak Fatih Okullarına 8 Nisan 2016 tarihinde Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği tarafından kayyım heyeti atanmıştır. Atanan kayyım heyetinin ilk icraatı hukuksuz bir şekilde hiçbir somut delile dayanmadan eğitim emekçisi Mehmet Sarısoy’un işten atılmasını tüm eğitim emekçileri adına kınıyoruz. Eğitim emekçilerine yapılan bu baskı ve zulüm, eğitim yılının bitmesine az bir zaman kala eğitimcilerin, çalışanların, sınav aşamasında olan öğrenci ve velilerinin emeğine karşı bir hak gaspıdır. Aynı zamanda bir hukuksuzluktur ve demokratik hak ve menfaatlere yapılan bir darbedir.” nitelendirmesinde bulundu.

KEYFİ UYGULAMA YAPILIYOR
Kayyım heyetinin eski okul müdürünü hiçbir gerekçeye dayanmadan işte atmasına tepki gösteren Paydaş, “Kayyım heyeti keyfi olarak eğitim ekçimiz Mehmet sarısoy’u önce vazifesinden almış, daha sonra sözleşme yenilemiş, hemen ardından sanki oyun oynar gibi işten atmıştır. Bu yapılanların ne iş ahlakında, ne de ticari ahlakta yeri vardır. Ve iş ahlakıyla uyuşmayan bu durum, bir aymazlıktır. Eğitime gönül veren ve haklarında hiçbir fezleke, mahkeme kararı, terör kapsamına giren suç ve suç unsurları olmayan insanların bir cadı avına tabi tutulup derdest edilerek tutuklanmaları, kanunlarla yasalarla izah edilmesi mümkün değildir.” dedi.
ANAYASAL SUÇ İŞLENİYOR
Kayyım heyeti tarafından anayasanın 48. Ma
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Yenidoğan çetesine tahliye!4.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”5.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi
6.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’7.İşte amca yeğen Cebeciler! Saray danışmanı çıktı8.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var9.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”10.Bırakacak mı? Sadettin Saran'dan başkanlık açıklaması!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







