Kayyımlar AK Partili çıktı

Diyarbakır’ın ilk ve tek özel üniversitesi olan Selahaddin Eyyubi’nin vakfına kayyım atandı. Kararda ‘bu kadar da olmaz’ denilen skandal ifadeler yer aldı

Güneydoğu'nun 2. özel üniversitesine kayyım atandı

Kayyımlar AK Partili çıktı

Vakfa kayyım olarak atananların AK Parti’ye yakın olması dikkat çekti. Avukat Fırat Arığ’ın, AK Parti adaylarıyla seçim çalışmalarına katıldığına dair fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinde yer aldı. Arığ’ın, ‘Erdoğan Gönüllüleri’ isimli gruptan da çokça paylaşımlarda bulunduğu görüldü. Vakfa kayyım olarak atanan Mali Müşavir Şahabettin Ayata’nın ise 2011 seçimlerinde Diyarbakır’da AK Parti’den aday adayı olduğu öğrenildi. Ayata, partinin yaptığı temayül yoklamasında 101’inci sırada yer aldı. Diğer kayyım Mali Müşavir İbrahim Tunay, AK Parti’ye katılmadan önce bir dönem HAS Parti’nin Diyarbakır il başkanlığı görevini yürütmüştü. Kayyım heyetinin bir diğer üyesi ise Avukat Turgut Gerçek.

Kayyıma skandal gerekçe: Burs alan 3 öğrencinin imzası eksik
Diyarbakır’ın ilk ve tek özel üniversitesi olan Selahaddin Eyyubi’nin vakfına kayyım atandı. Kararda ‘bu kadar da olmaz’ denilen skandal ifadeler yer aldı. Burs verilen yüzlerce öğrenci tek tek tarandı. 3 öğrencinin belgelerindeki imza eksikliği kayyıma gerekçe yapıldı.


Diyarbakır’da, iki yıl önce açılan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin de bünyesinde bulunduğu İhtiyat Kültür ve Eğitim Vakfı’na kayyım atandı. Diyarbakır 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, karara gerekçe olarak; burs verilen 3 öğrencinin belgesinde imza eksikliğini gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la geçen ay Diyarbakır’a gelen Başbakan Binali Yıldırım, söz konusu üniversiteden övgüyle bahsetmişti. “Eğitimde Diyarbakır çok büyük ilerleme kat etti. Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’ni Diyarbakır’a kazandırdık.” demişti.

Söz konusu kararla, Şifa, Bursa Orhangazi, Konya Mevlana ve Fatih Üniversitesi’nin ardından Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin bağlı bulunduğu vakfa da kayyım atanmış oldu. Aylardır denetime tabi tutulan vakıfta herhangi bir usulsüzlük tespit edilemeyince komik bir gerekçeye başvuruldu. Vakfın burs verdiği yüzlerce öğrenci tek tek incelendi. Sadece 2012’de vakıftan toplamda 3 bin 500 lira burs alan 3 öğrencinin imzasının eksik olduğu belirlendi. Vakıf yönetimi, yasal faiziyle birlikte 5 bin liraya denk gelen burs tutarını vakfın banka hesabına yatırdı. Buna rağmen Diyarbakır 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Gaziantep’ten sonra Güneydoğu’daki tek özel üniversite olan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin bağlı olduğu İhtiyat Kültür ve Eğitim Vakfı’na imza eksikliğini gerekçe göstererek 2 mali müşavir ve 2 avukatı kayyım olarak atadı.

YEREL DİLLER ENSTİTÜSÜ VAR

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nde iktisadi ve idari bilimler, mühendislik ve mimarlık, ilahiyat, sağlık bilimleri fakültelerinin yanı sıra meslek yüksekokulu ile sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri enstitüleri bulunuyor. Üniversite bünyesinde ağırlıklı olarak Kürt dili ve kültürü alanında bilimsel çalışmalar yürütmek üzere Yerel Diller Enstitüsü de kuruldu. Halen 4 lisans ve 10 önlisans programında eğitim veren üniversitenin, işletme ve hemşirelik tezsiz yüksek lisans programları bu yıl ilk mezunlarını verdi. İlk öğrencilerini 2014-2015 eğitim öğretim döneminde kabul eden üniversitenin şu anda bin 250 öğrencisi ve 120 akademik kadrosu bulunuyor.

<< Önceki Haber Kayyımlar AK Partili çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER