Kayyımlar birbirine girdi!

Hukuksuz bir şekilde Koza İpek Holding’e atanan 5 kayyımdan 3’ünün sözde paralel yapıyla bağlantılı olduğu iddia edildi.

Melek İpek ve yakınlarını ite kaka dışarı çıkardılar

İpek ailesiyle anlaşmaya gittikleri iddia edilen olayda bütün taraflar birbirini “paralellikle” suçladı! “Fazla mükemmel ve Kusursuz” olduğu gibi akıllara zarar suçlamalarla kayyım atanarak gasp edilen Koza İpek Holding'e atanan kayyımlar arasında çıkan kavga, yargıya taşındı. Kayyımlardan 2'sini, 5. Sulh Ceza Hakimi görevden aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine 6. Sulh Ceza Hakimliği, 2 kayyımı görevine iade etti. Holdinge çöken 5 kayyımdan 3'ünün “paralel bağlantılı” olduğu, İpek ailesiyle anlaşmaya gittikleri iddia edildi.

Bayram sonrası kayyımlar değişebilir

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Koza İpek Grubu'na 26 Eylül 2015 tarihinde kayyım atanmasına karar verilmişti. Aralarında Bugün Gazetesi, Bugün Televizyonu, Kanaltürk ve Millet gazetelerinin de yer aldığı şirketlerin bağlı bulunduğu Koza İpek Holding'e ait şirketlere toplam 26 kayyım atanmıştı. Sonradan 17 kayyım görevden alınarak sayı önce 9'a, ardından 5'e indirildi.

Kayyım olarak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akçil, Başkan Yardımcısı Hayrullah Dağıstan ile yönetim kurulu üyeleri Arif Yalçın, Hikmet Keleş ve Hamza Yanık görevine devam etti. Mustafa Akçil, Hayrullah Dağıstan ve Arif Yalçın, kayyım heyetinin değiştirilmesi ve Hikmet Keleş tüm şirketler yönünden, Hamza Yanık'ın görevden alınması için 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. Talebi kabul eden 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, Hikmet Keleş'i tüm şirketler yönünden, Hamza Yanık'ın ise ATP Koza Turizm Seyahat ve Ticaret hariç diğer şirketler yönünden görevlerine son verdi. Yerlerine avukat Süleyman Ünlü ile avukat Bülent Yağmur atandı.

Bunun üzerine devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı, 5. Sulh Ceza Hakimliğinin kararını bir üst mahkeme olan 6. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme, durdurma kararı vererek görevden alınan Keleş ve Yanık'ı görevine iade etti. Kayyımdaki çatlak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nı da harekete geçirdi. Başsavcılığın, bayram sonrası kayyımların değiştirmesini isteyeceği bildirildi.

Kaynak: Yeni Hayat 
<< Önceki Haber Kayyımlar birbirine girdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER