Kayyum düşen tirajın 'sorumlusunu' buldu

Hukuksuz bir kararla el konulan İpek Medya Grubu'na atanan kayyum, işten çıkarmalara devam ediyor.

Kayyum düşen tirajın 'sorumlusunu' buldu

Bugün ve Millet gazetelerinde işten çıkarılan 71 gazetecinin ardından satış uzmanlarının da işine son verildi. Kayyum, dün satış pazarlama müdürü Nuri Çeltikçi, yardımcısı İzzet Eroğlu ve satış uzmanı Behlül Kavukçu'nun işine son verdi. Böylece işten çıkarılan gazetecilerin sayısı 74'e yükseldi.

Meydan'ın haberine göre, İpek Medya Grubu'na hukuksuz bir şekilde atanan kayyumlar, bu sefer de satış-pazarlama biriminde görevli 3 çalışanı işten çıkardı. Kayyumun atandıktan sonra gazetelerin tirajlarındaki ciddi düşüşün faturasını bu üç çalışana kestiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre Millet Gazetesi'nin kayyum atanmadan 47 bin 600 olan tirajı 15 bine düştü. Bugün'de ise kayıp çok daha yüksek. Gazetenin tirajı 104 binden 5 bin 600'e kadar düştü.

HALK KAYYUMUN GAZETESİNİ OKUMUYOR
İşten çıkarılan Satış Pazarlama Müdürü Nuri Çeltikçi, kayyumun, tirajların düşmesini çalışanlara bağlamak istediğini söyledi. Tirajların düşmesinin, halkın kayyuma tepkisi olduğunu belirtti. Çeltikçi şöyle konuştu. “Önceki gün bizi toplantıya çağırdılar. Daha önce hiç tanışmadığımız Yayın Koordinatörü Oğuzhan Müezzino da toplantıya katıldı. Biz tirajların düştüğünden bahsediyorduk. O yalancılıkla suçlayarak bize hakaret etti. O sırada kayyumun dışarıdan getirdiği insanlar bilgisayarımıza müdahale etti ve kilitlediler. Daha sonra yetkili olup olmadığını bilmediğimiz kişiler bize evrak gösterip iş akdimizin feshedildiğini söyledi. Bu gazetede ben de çalışıyorum, neden tirajların düşmesini isteyeyim ki? Bence kayyumun çıkardığı gazeteyi halk okumuyor.”

12 yıldır pazarlama satış alanında uzman olarak çalıştığını dile getiren Çeltikçi, “Beni işten çıkartabilirler ama yapılan uygulama hukuksuz. İnsanların rızkıyla oynuyorlar. Daha önce pazarcılık yaptım. Yine limon satar geçinirim. Fakat böyle bir uygulama Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. O kadar başarılı çalışanları işinden çıkartıyorlar ve konuyla ilgisi olmayan kişiler istihdam ediliyor.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Kayyum düşen tirajın 'sorumlusunu' buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER