Kaza mahalline dalarak 2 kişinin ölümüne neden olan TIR sürücüsü tahliye oldu


Kayseri'de, yaralamalı trafik kazasına müdahale için kaza yerinde bulunan polis, ambulans ve itfaiye ekiplerinin arasına dalarak, 2 kişinin ölümüne sebep olan TIR sürücüsü, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

5 Aralık 2015 tarihinde, Kayseri-Sivas karayolu Yeşilyurt Mahallesi yakınlarında meydana gelen yaralamalı trafik kazasına müdahale için olay yerine giden polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine, Yunus T.'nin (27) kullandığı TIR çarptı. Kazada, bir önceki kaza sırasında yaralanan ve ambulansta ilk müdahalesi yapılan Salih Bulut (53) olay yerinde, itfaiye eri Yaşar Tuncer (64) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayda polis, sağlıkçı ve itfaiyeci 6 kişi de yaralandı.

Kazayla ilgili tutuklanan TIR sürücüsü Yunus T., karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada hazır bulunan sanık savunmasında, yolda buzlanma olduğunu, frene bastığını ancak buzlanma nedeniyle aracın kayarak kaza mahalline girdiğini söyledi. Önceden kaza yerini fark etmediğini belirten Yunus T., "Yolda buzlanma vardı. Ayrıca uyarıcı önlem de yoktu. 80 kilometre hızla gelirken frene bastım ancak TIR dorsesi makaslama yaparak ambulans ve itfaiye araçlarına çarptı." şeklinde konuştu.

Bir önceki duruşmada ifade veren kazadan yaralı kurtulan polis, itfaiye ve sağlık çalışanları da sanıktan şikayetçi olarak cezalandırılmasını istedi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, TIR sürücüsü Yunus T.'yi 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kaza mahalline dalarak 2 kişinin ölümüne neden olan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER