Kazada ölen üniversiteli çiçekçinin babası: İnşallah adalet yerini bulur


İstanbul'un Kadıköy ilçesi Bağdat Caddesi'nde, kontrolden çıkan lüks bir otomobilin altında kalarak hayatını kaybeden çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın İzmir'de pazarcılık yapan babası Mehmet Selim Kaya, "İnşallah adalet yerini bulur." dedi.

11 Temmuz 2015 günü, saat 03.30 sıralarında başka bir otomobille yarış yaptığı ve aşırı süratli olduğu iddia edilen, İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Murathan Ö.'nün kullandığı lüks otomobil kontrolden çıktı. Savrulan araba, kaldırımı aşarak yol kenarındaki çiçek tezgâhında çalışan ve o sırada Kur'ân okuduğu öğrenilen, Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü mezunu, 34 yaşındaki Kaya'ya çarptı. Ağır yaralanan Kaya, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, sürücü ise kaçtı. Olaydan 87 gün sonra, Anadolu Adliyesi'ne dün teslim olan zanlı Murathan Ö., sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

'O BİR SUÇ İŞLEDİ, ARKASINDAN AİLESİ İKİNCİ SUÇU İŞLEDİ'

Çiçekçi Kaya'nın babası Mehmet Selim Kaya, adaletin yerini bulmasından başka bir şey istemediğini söyledi. Kaya, "Biz insanız. Zamanında bize geldiler elçi olarak, dedik ki teslim et, Allah bir kapı açar ama oğlu bir suç işledi, bir insanı öldürdü ve arkasına bakmadan kaçtı, hiç ilgilenmedi. İnsanlıktan nasibini almamış. Halbuki kalıp ilgilenseydi, biz davacı bile olmazdık. O bir suç işledi, arkasından ailesi ikinci suçu işledi. Parayla halledebileceklerini zannettiler. Her şey parayla hallolmaz. İnşallah adalet yerini bulur." dedi.

Oğlunun ölümüne sebep olan sürücünün tutuklanmasıyla az da olsa vicdanen rahatladığını belirten baba Kaya, "Biraz vicdanen rahatladım ama benim oğlum geri gelmez. Benim hayatım karardı. Evlenmedi, kardeşlerine bakıyordu. İyi bir insandı. İnşallah mekanı Cennet olur. Adalet yerini bulsun, yeter. Adalet istiyorum, başka bir isteğim yok." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kazada ölen üniversiteli çiçekçinin babası: İnşallah... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER