Kazada vefat eden küçük İlker anısına Afrika'da su kuyusu açıldı


Karabük'ün Yenice ilçesinde 6 Ocak 2015 tarihinde servisle okula giderken geçirdiği trafik kazasında vefat eden Fatih Koleji 3. sınıf öğrencisi İlker Karakırık'ın adı, Afrika'nın en kurak bölgesinde açılan su kuyusunda yaşatılacak. Kuyu açılışı için dua merasimi düzenleyen Nijer'in Gaondi köyü sakinleri, İlker ve Kimse Yok Mu için dua etti.

Karabük'ün Yenice ilçesinde ikamet eden Sibel – Cengiz Karakırık çifti, kazanın ardından çocukları için Afrika'da su kuyusu açtırmaya karar verdi. Çift, kuyu için 4 bin doları Kimse Yok mu Derneğine teslim etti. Afrika'nın en kurak bölgelerinden Nijer'in Gaondi köyünde su kuyusu açan dernek, açılışı görüntüleyerek aileye ulaştırdı. Gaondi köyü meydanında toplanan köy halkı ilk olarak Kimse Yok Mu Derneği ile su kuyusu açılmasını sağlayan küçük İlker ve ailesi için dua etti. Daha sonra yerli halk, acılı ailenin bu davranışını alkışladı. Su kuyusunun açılışında köy halkının huzurunda Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi.

Oğullarının adını taşıyan çeşmenin, su hasreti çeken insanların imdadına yetişeceğini belirten baba Cengiz Karakırık, "Oğlumuzu Allah verdi, Allah aldı. Ondan geldik, O'na döneceğiz. Bizler için çok acı olsa da oğlumuz için kalıcı bir şeyler yapmak istedik. Gerçekten bir yudum suya muhtaç kurak topraklardaki insanlara ümit olması için eşimle su kuyusu açtırmaya karar verdik. Dernek yetkilileriyle görüşerek kuyu için gereken meblağı teslim ettik. Allah razı olsun, onlar da kısa sürede en ihtiyaç olan yere su kuyusu açtılar. Bizler bu defa sevinç gözyaşları döktük. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" açıklamasında bulundu.

Anne Sibel Karakırık da oğulları için yaptırdıkları su kuyusu sayesinde bir nebze de olsa acılarının hafiflediğini kaydetti.

Kimse Yok mu Derneği Zonguldak Temsilcisi Fikret Sarıhan, ailenin davranışının takdire şayan olduğunu belirterek şunları söyledi: "Allah'ın izniyle bu hayrat, Karabük bölgesinden ilk oldu. Bundan sonraki açılacak bütün kuyulardan istifade edecekler inşallah. Allah bu acıyı kimseye vermesin; ancak öncü olmak farklı bir şey. Allah onlardan razı olsun. Hayır konusunda öncü oldular. Hiç kimsenin düşünemediği bir şeyi istediler. Allah'ın izniyle çok güzel hareket başlattılar. Baba bize gelerek bu konudaki fikrini söyledi. Hemen gereken adımlar atıldı. Şükürler olsun bizler de ailenin bu niyetini yerine getirmenin sevincini yaşıyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Kazada vefat eden küçük İlker anısına Afrika'da su... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER