Kazak-Türk Liseleri’nden sürpriz karar!

Kazak-Türk Liseleri’nde marka değişikliğine gidildi. 1992'de dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın manevi desteğiyle kurulan okulların ismi “Bilim ve İnovasyon Liseleri" olarak değişti.

Kazak-Türk Liseleri’nden sürpriz karar!

Kazakistan’da uzun zamandır eğitim faaliyetlerinde bulunan Kazak-Türk Liseleri’nin ismi “Bilim ve İnovasyon” Liseleri olarak değişti. Okulların bağlı olduğu KATEV’den yapılan yazılı açıklamada ülkede uzun yıllar eğitim faaliyetlerinde bulunan Kazak-Türk Liseleri’nin adının “Bilim ve İnovasyon Liseleri" olarak değiştiği belirtildi. 

Yapılan açıklamada: “1992 yılında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın birlikte kurduğu Kazak-Türk Eğitim Vakfı (KATEV) gözetiminde faaliyet göstermekte olan ve eğitim alanında büyük katkıları olan Kazak-Türk liseleri marka değişikliği yaparak “Bilim ve İnovasyon Liseleri” olmaya karar verildi.” denildi. 

KATEV Bilimsel-Metodolojik Konseyi, Öğrenci Velileri Birliği ve Lise Müdürleri olarak Kazakistan bağımsızlığının 25. yıldönümünde böyle önemli bir değişiklik yapmaya karar verdiklerine dikkat çekilen açıklamada, KATEV yönetim kurulunda da bir takım değişikler olduğuna vurgu yapıldı.

Başbakan Yardımcısı İmangali Tasmagambetov Mütevelli Heyeti Başkanı oldu

Yapılan isim değişikliği ile birlikte yönetim kurulunda da bir takım yenilikler yapıldı. Değişiklik kapsamında Başbakan Yardımcısı İmangali Tasmagambetov Mütevelli Heyeti Başkanı olurken; Milli Eğitim Bakanı Yerlan Sağadiyev de Mütevelli Heyeti üyeliğine seçildi. Liselerde yapılan bu değişikliklerin yeni projeler, yeni fikirler ve vakıf faaliyetlerini genişletmeye ve güzelleştirmeye yol açacağına da dikkat çekildi.


Nazarbayev ve Özal açtı

Kazak-Türk-Liseleri 1992 yılında iki Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve merhum Turgut Özal’ın destekleri ile eğitime merhaba dedi. Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı ve KATEV Vakfı arasında yapılan işbirliği anlaşması çerçevesinde faaliyet gösteren Kazak-Türk Liseleri ülkedeki en saygın eğitim kurumlarından biri. “Son üç yılda düzenlenen bilim olimpiyatlarında KTL öğrencileri toplam 5 bin 327 madalya kazanırken, Brezilya, ABD, Rusya, Güney Kore, Çin, Romanya, Kanada, Yunanistan, Gürcistan, Almanya ve Japonya’da düzenlenen uluslararası olimpiyatlarda ise 986 madalyayı Kazakistan’a kazandırdı.

(stephaber.com)
<< Önceki Haber Kazak-Türk Liseleri’nden sürpriz karar! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER