Kazakistan’da kaçırılan Öğretmen 4 aydır Ankara TEM’de tutuluyor

Kazakistan’dan Kırgızistan’a deport edildikten sonra 30 Eylül’de uçağa binerken alıkonulan Zabit Kişi Ankara Terörle Mücadele Şubesi’nde olduğu ortaya çıktı.

SHABER3.COM

Zabit Kişi’yle birlikte uçağa binerken alıkonulan Enver Kılıç’tan halen haber alınamıyor.

30 Eylül 2017 tarihinde Kazakistan Almatı Havalimanı'ndan Bişkek'e seyahat etmek için Airastana havayolu şirketinin 18:00'da hareket eden KG 109 sefer sayılı uçağına biletlerini alan öğretmenler Enver Kılıç ve Zabit Kişi, pasaport kontrolünden geçip uluslararası bölgeye girdikten sonra Kazakistan Devleti'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin istihbarat personelleri tarafından kaçırılmışlardı.

O tarihten itibaren ailelerin avukatları aracılığı ile Kazak ve Türk makamlarına yaptığı sayısız başvurudan bir sonuç alamamıştı. Edinilen bilgiye göre Zabit Kişi Ankara Terörle Mücadele Şubesinde alıkonduğu ortaya çıktı. Kişi’nin ne zamandan beri orada tutulduğu ve ne zaman kadar tutulacağı bilinmiyor. Zabit Kişi, Ankara Terörle Mücadele Şubesinde olduğu ortaya çıktı. Zabit Kişi’yle birlikte uçağa binerken alıkonulan Enver Kılıç’tan halen haber alınamıyor. 
<< Önceki Haber Kazakistan’da kaçırılan Öğretmen 4 aydır Ankara... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER