Kazakistan'da pilot, ön uçuş takımı açılmayan uçağı indirmeyi başardı


Kazakistan'da Kızılorda-Astana seferini yapan BekAir'a ait uçak, ön uçuş takımının açılmaması sebebiyle Astana Uluslararası Havalanı'na acil iniş yaptı. Pilotun ön uçuş takımı açılmayan uçağı başarılı bir şekilde indirmesi, amatör kamera tarafından an be an kaydedildi.

Kazakistan'ın Astana Uluslararası Havalanı'na 09.45'te iniş yapması planlanan Fokker-100 uçağı, ön uçuş takımının açılmaması nedeniyle başkent Astana üzerinde 50 dakika uçuş yaptı. Havalanında gerekli önlemlerin alınmasından sonra kaptan pilot Dmitry Rodin ve yardımcı pilot Vadim Smerechansky'inin çabaları ve havaalanında alınan tedbirler sonucu hiçbir yolcunun burnu kanamadan uçak saat 10.36'da başarılı bir şekilde piste iniş yaptı.

Uçağın piste inişi sırasında yaklaşık 30 metre uzunluğundaki iniş pisti köpükle kaplandı. Ambulans ve itfaiye ile birlikte acil durum ekiplerinin hazır bekletildiği havalanında uçuşlar, yerel saat ile 15.00 kadar ertelendi.

Kaza anını anlatan yolcular, hosteslerin uyarıları sonrasında kabinde bir sessizlik olduğunu ve herkesin dua ettiğini; ancak uçakta bulunan bir yaş altı on bebeğin çığlıklarla ağladığını söyledi.

Toplam 116 yolcu ve 5 mürettebatın bulunduğu uçakla ilgili Kalkınma ve Yatırım Bakanlığı yaptığı açıklamada, kazayı araştırmak üzere bir komisyonun kurulduğunu duyurdu. Bakanlık, havalanında gerekli temizlikler yapıldıktan sonra seferlerin tekrar başlayacağını açıkladı.

Acil iniş yapma durumunda mürettebatını savunan BekAir Havayolu Başkanı Nurlan Jumasultanov, pilotların çok büyük bir işi başardıklarını ve aldıkları kararın doğru olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Kazakistan'da pilot, ön uçuş takımı açılmayan uçağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER