Kazakistan ve Fransa arasında 5 milyar dolarlık yatırım anlaşması

Kazakistan ve Fransa arasında 5 milyar dolarlık yatırım anlaşması

İngiltere temaslarını tamamladıktan sonra sonra resmi ziyarette bulunmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'e geçen Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, ülkenin önde gelen şirket temsilcileri ile görüşmeler yaptı.

Fransa'nın önde gelen şirket temsilcileriyle ikili görüşmelerinden sonra Fransız işadamlarına hitaben konuşan Nazarbayev, Kazakistan'ın ekonomik istikrarının ve yatırım imkanın herkesçe iyi bilindiğini söyledi. Hali hazırda Fransız şirketlerle birlikte tutarı 2 milyar dolar olan 24 projenin hayata geçirildiğini hatırlatan Nazarbayev, ziyareti sırasında 5 milyar dolarlık yatırım anlaşmasının imzalanacağını duyurdu.

Kazakistan ve Fransa ilişkilerinin geldiği düzeye değinnen Nazarbayev, sadece son on yılda Fransa'nın ülkesine 12 milyar dolar yatırım yaptığını hatırlattı.
Kazakistan'da aralarında elektrikli tren, helikopter, otomobil ve uzay alanında Fransız şirketlerinin üretim yaptıklarını kaydeden Nazarbayev, Fransız şirketlerine başta Expo-2017 olmak üzere enerji dışında kalan sahalara da yatırım yapmaya davet etti.

Nursultan Nazarbayev temasları sırasında Total İcra Kurulu Başkanı Patrick Puyang, Aubert-Duval Başkanı Georges Duval, Peugeot Citroen Başkanı Carlos Tavares ve Fransız ekonomist Jacques Attali ile görüştü.
CİHAN
<< Önceki Haber Kazakistan ve Fransa arasında 5 milyar dolarlık yatırım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER