Kazan: Darbe yapıldı, Anayasa lağvedildi, hukuku işleten hücreye konuyor


Sakarya Barosu Başkanı avukat Zafer Kazan, hakimler hakkında verilen gözaltı kararına sert tepki gösterdi. Hukuku işletmeye kalkanların kaderinin hücreye konmak olduğunu ifade eden Kazan, "Anayasası lağvedilmiş, içinde yaşadığımız bu darbe döneminde, delicesine hukuk diyoruz, adalet diyoruz, insan haklarını savunuyoruz." dedi.

Hakimlerin kararının doğru olduğunu, kendisinin de o mahkemenin hakimi olsa aynı gerekçelerle tahliye kararı vereceğini dile getiren Kazan, çünkü ceza ve ceza usul hukukunun temel ilkelerinin bu kararı gerektirdiğini ifade etti.

Kenan Evren döneminde olduğu gibi bugün de aynı zihniyette yargıç ve savcıların iş başında olduğunun altını çizen Kazan, şunları kaydetti: "Kenan Evren'in yargıçları, savcıları iş başında. Hiç şaşırtıcı değil. Zannediyorum tutuklanarak hücreye konulacaklar. Neden? Çünkü darbeye karşı çıkan, darbe dönemlerinde hukuku işletmeye kalkan herkesin kaderi hücreye konulmaktır. Hatırlayın, rahmetli Sacit Kayasu neden meslekten atılmıştı? Anayasa'yı rafa kaldıran, insanlara işkence yaptıran, zindanlarda çürüten, yaşını büyütüp çocukları astıran, bir sağdan bir soldan insan öldürerek, ölümde eşitlik ve adalet sağlayan Kenan Evren'e tüm bu eylemlerinden ötürü soruşturma açmaya kalkmıştı. Sonuç? savcılıktan atıldı. Peki 29. ve 32. Asliye Ceza Hakimleri neden gözaltına alındı ve neden tutuklanacaklar? Aynı sebeplerden. Hukuku işletmeye ve kanunu uygulamaya kalktıkları için."

"KAHRAMAN KESİLEN KORKAKLAR BİZİ DE TUTUKLAYIN"

Adaleti uygulamakta zerre kadar tereddüt etmeyeceklerini dile getiren Kazan, "Edersek namert olalım. Hadi gelin. Hukukun çöle düştüğü yerde kahraman kesilen korkaklar bizi de tutuklayın, baro başkalarını da gözaltına alın, biz de aynı şeyleri söylüyoruz. Anayasası lağvedilmiş, içinde yaşadığımız bu darbe döneminde delicesine hukuk diyoruz, adalet diyoruz, insan haklarını savunuyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kazan: Darbe yapıldı, Anayasa lağvedildi, hukuku işleten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER