"Kazansak Türk futbolu kurtulmayacaktı kaybetsek de Türk futbolu batmayacaktı"


AMSTERDAM (CİHAN)- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, son dakikada galibiyeti kaçırdıkları Hollanda maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Kazansak da Türk futbolu kurtulmayacaktı, kaybetsek de Türk futbolu batmayacaktı." dedi.

A Milli Futbol Takımı'nın, Hollanda deplasmanında futboluyla göz doldurduğunu belirten, teknik patron Fatih Terim, ülkedeki futbol ortamına göndermede bulundu. Maç sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Terim, 'Sonuç size ne anlatıyor?' sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Son saniyelerde galibiyetin kaçışını anlatıyor sonuç. Ama bizim durumumuzu belirleyen sonuç değil bence. Bugün kazansak da Türk futbolu kurtulmayacaktı kaybetsek de Türk futbolu batmayacaktı. Bizim durumumuzu belirleyen faktörler çok başka, onları düzeltmeliyiz."

Hollanda karşısındaki taktiğin 'Terim tarzı' olmadığını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Bugün Türk futbolcusunun fiziksel ve mental durumunu, Hollanda'nın durumunu iyice hesaplayarak taktik düzenleme yaptık; çok da doğru şeyler yaptık. Belki benim tarzım değildi ama bu da başka bir tarzdı. Hem ekonomik hem psikolojik olarak böyle oynamak zorundaydık." dedi.

Burak Yılmaz ve Serdar Aziz'in sakatlanarak çıkmasından da yakınan Terim, "Yoksa başka hamlelerimiz vardı." diye konuştu.

Dünya üçüncüsü ile deplasmanda karşılaştıklarını üstelik de Süper Lig'in en acımasız günlerinde bunu yaptıklarını belirten Fatih Terim, "Buraya gelirken bir hayli dayak yiyorsunuz, oyuncularınız hırpalanıyor ama bu oyuncuların hakkı 3 puandı." dedi.

Fatih Terim, hayatında ilk kez Hollanda'yı doldur-boşalt oynarken gördüğünü de sözlerine ekledi.

Terim son olarak Hollanda'daki Türk taraftarları, Türkiye'deki milli maç ortamlarına göndermede bulunarak överken, "Bugün seyircilerimiz hiç alışık olmadığımız şekilde bir dakika susmadan müthiş bir destek verdiler." ifadelerini kullandı.

VOLKAN BABACAN: 3 PUANA ÇOK YAKINDIK

Bu arada A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından gecenin başarılı isimlerinden kaleci Volkan Babacan da önemli açıklamalarda bulundu.

Hollanda karşısında birçok kritik kurtarışa imza atan kaleci Volkan Babacan, maç sonrası yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

Galibiyete çok yakın olmalarına rağmen şanssız bir gol yediklerini belirten Volkan Babacan, "Bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Türkiye'ye yakışır şekilde mücadele ettik. Futbolun gereklerini sahaya yansıttık. Hollanda gibi dünya sıralamasında çok iyi bir yerde bulunan takıma karşı çok iyi mücadele ettik. 3 puana da çok yakındık ama şanssız bir gol yedik. Grupta şansımız devam ediyor. Kazansaydık da şansımız devam edecekti. 2 puan bizim için kayıp. Üzgünüz sadece, çalışmaya mücadele etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber "Kazansak Türk futbolu kurtulmayacaktı kaybetsek de Türk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER