Kazaya karışan gemideki 854 yolcu tahliye edilecek


Çanakkale Boğazı'nda bir yakıt tankeri ile çarpışan yolcu gemisindeki 854 yolcu, feribotlarla tahliye edilecek, otobüslerle İstanbul'a götürülecek.

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada kaza hakkında bilgi verildi. Yolcuların tahliye edileceği belirtilirken, tankerdeki yakıt sızıntının deniz kirliliği ve insan sağlığına zararlı olmadığı açıklandı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "27.06.2015 cumartesi günü saat 01.37'de Gelibolu Feneri bordada Boğaz çıkışı yapmakta olan Malta bayraklı 161.8 metre boyundaki "CELESTYAL CRYSTAL" isimli 854 yolcu ve 382 personel bulunan yolcu gemisiyle, Boğaz girişi yapmakta olan 184.26 metre boyunda Marshall Adaları bayraklı "STI PIMLICO" isimli tanker tüm uyarılara rağmen çarpışmıştır. Çarpışan gemiler güvenli bölgeye çekilerek boğaz her iki yöne trafiğe açılmıştır. Her iki gemide de yaralı ya da ölü bulunmadığı rapor edilmiştir.. Çatışma sonucunda; Stipimlico tankerde bulunan NAFTA tanklarının zarar gördüğü, naftanın uçucu özelliği nedeniyle havaya yayıldığı, rüzgarın etkisiyle Lapseki İlçesi, Çardak Beldesi ve Çanakkale İl Merkezinde hissedildiği tespit edilmiştir. İlgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınarak kaza bölgesine ekipler sevk edilmiştir. Nafta sızıntısıyla ilgili gerekli numuneler alınarak laboratuvar ortamında yapılan ölçümlerde; çevre kirliliği yaratacak değerlerin altında olduğu, insan sağlığı açısından herhangi bir risk oluşturmadığı ortaya çıkmıştır. Gelibolu Koyunda emniyetli bölgeye çekilen CELESTYAL CRYSTAL isimli gemide bulunan 854 yolcunun talepleri doğrultusunda tahliye işlemleri gemide yapılarak, GESTAŞ'ta ait feribotlarla tahliyeleri gerçekleştirilmektedir. İlgili kurum ve kuruluşlar da kaza ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedirler."

Öte yandan tankerde 30 bin ton Nafta olduğu ve 2 bin 680 ton Nafta'nın bulunduğu tankın kaza sırasında delindiği belirtildi. İşlemlerin ardından gemideki yolcuların tahliyesine başlanacak. Gemideki 854 yolcu feribotlarla Gelibolu ilçesine taşınacak. Buradan da otobüslerle İstanbul'a götürülecek. CİHAN
<< Önceki Haber Kazaya karışan gemideki 854 yolcu tahliye edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER