Petrol zengini de krizde!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 11 2020
Koronavirüs salgını dünyayı eşi benzeri görülmemiş bir krize sürükledi. Petrol fiyatları son 20 yılın en düşük seviyesine gerilerken, petrol zengini Suudi Arabistan 27 milyar dolar tutarında "acı reçete" açıkladı.
SAMANYOLUHABER- Suudi Arabistan'ın 486 milyar dolar olan döviz rezervleri nisan ayında 27 milyar dolar eridi. Döviz kaybı hızlanırken, Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 5'ten yüzde 15'e çıkarıldı.
Kamu çalışanlarına sağlanan bazı devlet yardımlarının (çalışan başına 1.200 dolar) azaltılmasını içeren kemer sıkma tedbirleri açıkladı.
Gelirleri artırmak ve harcamaları rasyonalize etmek için atılan bu adımların parasal tutarı, Suudi Basın Ajansı'ndan bir yetkiliye göre, 100 milyar riyal (26,6 milyar dolar) civarında.
TASARRUFLAR KORONA İLE MÜCADELEDE KULLANILACAK
Maliye Bakanı Muhammed Al-Jadaan 11 Mayıs'ta telefon yoluyla verdiği mülakatta, 2020 yılı için toplam harcamaların planlanana yakın kalacağını, zira tasarruf edilen paranın sağlık bakım hizmetleri ve işletmelere yardıma tahsis edileceğini söyledi.
"Bunlar öncelikler: İnsanların sağlık hizmetleri ve insanların geçimi." diyen Al-Jadaan, "Mali gücümüzü sürdürmeyi sağlama almak istiyoruz. Böylelikle ekonominin kısıtlamalardan çıkması ile birlikte, ekonomiyi destekleyebileceğiz." ifadelerini kullandı.
DÜNYANIN EN FAZLA PETROL ÜRETEN ÜLKESİ
Koronavirüsün yayılmasını önlemek için halihazırda sıkı bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulayan Suudi Arabistan, dünyanın en büyük petrol ihracatçısı (günlük 12,5 milyon varil petrol üretiyor) olması ile birlikte, küresel petrol piyasalarındaki erimeden dolayı ikinci bir krizle karşı karşıya.

Bu kargaşa, büyük kısmı petrolden gelen kamu gelirlerinin azal
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


