Keçiborlu lavanta üretiminin yüzde 93'nü karşılıyor


Keçiborlu Kaymakamı Osman Dölek, Türkiye'de lavanta üretimin yüzde 93'nü ilçelerinin karşıladığını söyledi. Kaymakam Dölek," TÜİK verilerine göre ülkemizdeki lavanta üretiminin yüzde 93'nün Isparta'nın Keçiborlu ilçesi karşılıyor. Lavanta üretimi Keçiborlu'yu kırsal turizm merkezlerinden biri haline getirdi. Lavanta aynı zamanda bayanlara istihdam imkanı sağladı. " dedi.

Kaymakam Dölek, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen'i makamında ziyaret ederek ilçelerindeki lavanta üretimi ile ilgili bilgi verdi.

Özen, BAKA'nın desteğiyle eko turlara açılan lavanta ziyaretlerine Uzak Doğulu turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Lavanta üretimiyle ismini duyuran Keçiborlu Kuyucak mahallesinde gerekli altyapının kurulması ile satış yapılacak alanların oluşturulması, misafirlerin fotoğraf çekebilecekleri bölgelerin tespiti, foto safari ve ödüllü fotoğraf yarışması gibi etkinliklerle bölgenin lavanta üretiminde marka haline gelmesinin amaçlandığını belirten BAKA Genel Sekreteri, projenin bu yıl lavantaların çiçek verdiği haziran-temmuz aylarında fiili olarak uygulanmaya başlayacağının altını çizdi.

Mehmet Sırrı Özen, yer yıl alternatif turizm kapsamında Antalya'nın tarihi ve turistik ilçelerinden Keçiborlu'ta eko turizm kapsamında lavanta turları için gelen turistler için şu bilgiyi verdi: "Keçiborlu'nun lavantası ile markalaşması için hazırlanan projenin başarılı ve sürdürülebilir olmasını diliyorum. Ispartamızın gülü gibi lavantasının bölgenin ekonomik olarak canlanması ve ilçenin özdeşleşmesinin sağlanıp markalaştıracak. BAKA olarak üzerimize düşen göreve her zaman hazırız."
CİHAN
<< Önceki Haber Keçiborlu lavanta üretiminin yüzde 93'nü karşılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER