Keçiler, yarışmada inat yapınca podyuma kucakta çıktılar


Aydın'ın Çine ilçesi Kavşit Mahallesi'nde bu yıl 6.sı Yapılan Oğlak ve Çoban Şenliği ilginç görüntülere sahne oldu. Keçi güzellik yarışmasında podyuma çıkan keçiler yürümemekte inat edince keçi sahipleri keçi ve oğlaklarını kucaklarında podyuma çıkarmak zorunda kaldı. Podyuma kucakta çıkan keçi ve oğlaklar, izleyicilerin ve jürinin beğenisine de kucakta sunuldu.

Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu tarafından on bir yıldır yürütülen Kavşit Köyü ve Çevresi Keçicilik Projesi'ne dikkat çekmek amacıyla başlatılan Çoban ve Oğlak Şenliği'nin altıncısı yapıldı. Yayladaki şenliğe yörede yetişen keçiler için yarışma düzenlendi. Podyuma çıkan keçileri ilerletmekte ve yürütmekte sahipleri zorlanınca sahiplerinin kucağında podyuma çıktılar. Değişik ırklardan keçilerin yarıştığı Oğlak ve Çoban Şenliği'nde yılın çobanlarına da plaketler verildi. Oğlak şenliğinde efelerin oyunları ve bir çobanın yanık kavalı da büyük ilgi gördü. Üç dalda birinci seçilen oğlakların sahiplerine yem hediye edildi.

Oğlak ve Çoban Şenliğine CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfü Baydar, ADÜ Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Okan Atay, Kavşit, Elderesi, İbrahimkavağı ve Çatak Mahalleri'nin çobanları ile Çine mahallerinin yanı sıra Aydın'ın çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikte, Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği'nin zeybek gösterimi ve Elderesi Mahallesi'nden çobanlık yapan Ahmet Uslu'nun kaval ziyafeti sunduğu şenlik renkli görüntülerle sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Keçiler, yarışmada inat yapınca podyuma kucakta çıktılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER