Kemal Kılıçdaroğlu'na göre o genelgenin sebebi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yayımlanan genelgeyi gerekçe göstererek Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Bakanlar Kurulu’na güvenmediğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na göre o genelgenin sebebi...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu bugün Resmi Gazete’de yayımlanan ve istisnalar haricinde naklen ve açıktan atamaların durdurulduğunu hatırlattı. Seçim hükümeti hakkında görüşünü paylaşan Kılıçdaroğlu, “Başbakan’ın güvenmediği bir kabine. Bugünkü Resmi Gazete’ye dayanarak bunu söylüyorum. Bütün atamalar aşağı yukarı durdurulmuş vaziyette, ‘benden izin almadan hiçbir bakan adım atamayacak’ diyor. Bu, ‘bakanlara güvenmiyorum, benim sözümden kimse çıkmayacak, yasal olan bir süreç dahi tamamlanırken benden izin alacaksınız’ diyor. Bu güvensizlik üzerine inşa edilen bir kabinenin Türkiye’ye yarar getirmeyeceğini aklı başında olan herkes tahmin eder.” dedi. 

Kılıçdaroğlu'ndan ilginç bakan kabinesi çıkışı | Samanyolu Haber

“ONUN BİR ENDİŞESİ; YA KILIÇDAROĞLU HÜKÜMET KURARSA NE OLACAK?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine hükumeti kurma görevini vermediğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Görev vermem, Kaçak sarayın yolunu bilmeyene vermeyiz’ diyor. Biz onun bulduğu şekilde yolumuz bulmayız. O nasıl yolunu nasıl buluyor gayet iyi biliyorum. Kaçak sarayın nerede olduğunu da çok iyi biliyorum. Onun bir endişesi; ‘Ya Kılıçdaroğlu hükumet kurarsa ne olacak?’ Korkunun egemen olduğu bir anlayışla bize görev vermekten çekindi. Biz onun yaptığı gibi mağduriyet edebiyatı da yapamayacağız. Biz hakkımız olanı, tarihe not düştük. Tarih bunların hepsini yeri geldiğinde toplumun önüne koyacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, ‘Görev verilseydi hükumeti kurardım diyebiliyor musunuz?’ sorusuna ‘Evet’ şeklinde cevap verdi.

ÖZKES SORUSUNA BÖYLE CEVAP VERDİ?
Kılıçdaroğlu, Özkes'in açıklamalarının sorulması üzerine şunları söyledi; "Ben Abuzer Gaffar’dan yanayım. Makamı Adıyaman’dadır, Müslüman olan ilk 10 kişiden biridir. Kendisine saray yaptıran, Muaviye’ye şunu söylemiştir “eğer bu sarayı halktan topladığın vergiyle yaptıysan haksızlıktır. Kendi paranla yaptırdıysan haramdır” demiştir. Ben inançlı bir insanım. İsrafın haram olduğuna inanan birisiyim. Sayın Özkes ne düşünür onu bilmem. Her kuruşun hesabını topluma vermeyen bir kişinin de siyaset yapmaması gerektiğine inanan birisidir.

İnancımı hiçbir zaman siyasete malzeme etmedim. malzeme edilmesine de karşı çıktım. Ama vatandaşın devlete ödediği her kuruş verginin hizmet olarak dönmesi gerektiğine inanan birisiyim. Kendim de mütevazı yaşadım. Aldığım para hep bana yetti. Benim kazancım aldığım para, sayın Erdoğan’dan daha fazlaydı. Şimdi benim de onun da mal varlığı da belli. Kazandığım her şeyi benim alın terimle kazandığım şeydi.  Çok araştırdılar, bir şey bulabilir miyiz diye. Bulamazlar.

Ben din adamlarının, siyasete giren din adamlarının, belli bir tutarlılık içinde hareket etmelerini hep istemişimdir. İsrafa karşı çıkmalıdırlar. "

"BİZ SORUMLULUKTAN KAÇSAYDIK 'GELİN 4 YIL HÜKÜMET KURALIM'DEMEZDİK"

Kılıçdaroğlu, "Biz sorumluluktan kaçsaydık 'gelin 4 yıl hükümet kuralım' demezdik. Bir bakan düşünün atama dahi yapamıyor. Bu kabinede olmak ne demektir. Altınızda arabalar olacak eliniz kolunuz bağlı olacak. Ben bakanım diye gezeceksiniz" dedi.

"MİLLETE DİYORUZ Kİ 'SEN OY VERDİN AMA SENİN İRADENİ SAYMIYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Biz tekrar seçime neden gidiyoruz? Millete diyoruz ki 'sen oy verdin ama senin iradeni saymıyoruz. Benim söylemlerimi kabul edene kadar tekrar, tekrar seçime gideceğiz. Bu mu milli iradeye saygı duymak" dedi.

"BİR BAKAN 2 AYDA HANGİ SORUNU ÇÖZECEK?"

Kılıçdaroğlu, "Biz baştan Sayın Davutoğlu ilk geldiği gün ne söylediysek en sonunda da onu söyledik. Biz partiyi kişisel çıkarı düşünmeden ülkeyi düşünen bir anlayışla yola çıktık. Çıkıp bir bakan biz 2 ayda şu sorunu çözeceğiz desin. Hangi sorunu çözecekler? Bir siyasi parti sorunları çözmek için hükümette yer alır. Sorunları çözmek için değil ertelemek için biz bir hükümette yer almayız" ifadelerini kullandı.

"ÖZELLİKLE MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMADIĞIMIZ YERLERDE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR"

1 Kasım seçimlerinde CHP'nin kadrosunun çok fazla değişmeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "CHP 'nin kadroları diğer partilerin kadrolarından daha nitelikli. Özellikle milletvekili çıkaramadığımız yerlerde değişiklik olabilir" dedi.

"İMAM HATİPLERİ BİZ KURDUK NİYE KAPATALIM?"


Eğitim sitemini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımızı kobay gibi kullandılar. Türkiye'de şu anda ciddi bir yönetim boşluğu var. İmam Hatipleri biz kurduk. Kurduğumuz okulu niye kapatalım. Çocuklarımız daha iyi eğitim alsın" diye konuştu.

<< Önceki Haber Kemal Kılıçdaroğlu'na göre o genelgenin sebebi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER