Kemal Şimşek yapılan baskıyı açıkladı

Dün açılışı yapılması planlanan Çağın Mağdurları Derneği’nin kurucularından Avukat Kemal Şimşek, anlaşılan otellerin resepsiyon iptalini siyasi baskılar yüzünden yaptığını söyledi.

Kemal Şimşek yapılan baskıyı açıkladı

Şimşek, “Bir mağdur derneği olarak uğradığımız mağduriyet, derneğimizin gayesinin ne kadar doğru ve meşru olduğunu gösterir.” dedi. 

Çağın Mağdurları Derneği’nin açılışına ilişkin resepsiyon, anlaşılan otel tarafından son anda iptal edilmişti. Derneğin başkanı Nazmi Ardıç da gözaltına alınmıştı. Derneğin kurucuları arasında yer alan Avukat Kemal Şimşek, yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türkiye olarak olağanüstü bir dönemden geçiyoruz.” diyen Şimşek, derneğin amacına ilişkin şunları söyledi: “Biliyorsunuz sahur operasyonları oldu, Berkin Elvan cinayetleri oldu, Soma’da maden kazasında mağdur edilen insanlar oldu. Cumartesi annelerimiz var. Bir geniş perspektiften bakıldığında mağduriyetimiz çok fazla. Bu anlamda bir boşluk olduğunu düşündük. Yani mağduriyetlerin nedeni de ‘taraf olmayan bertaraf olur’ anlayışı ile nedeniyle bu mağduriyetlerin oluştuğunu düşünüyoruz.

Kendinden olmayanı yok sayan bir zihniyetin hakim olduğu ortamda, yaşanılanlar hiçbir şekilde sürpriz değil. Tarihte hiçbir şeklide görülmeyen haliyle bir hukuk dışına çıkılmışlık görüyoruz. İnsanlar sorgusuz sualsiz cezaevine atılıyorlar. Oldu bitti mantığı ile mağdur ediliyorlar. Mağdur edenler terfi ediyor. Bu mağduriyetlerin toplum tarafından çok ciddi algılanamadığını, onlara bu konuların doğru kanallardan ulaştırılamadığı kanaatindeyiz. İnsan hakları, özgürlük ve demokrasi ortak paydasında, bir dernek kurmayı amaçladık. Bu derneğimiz mağduriyetleri yerinde tespit edecek, bütün bunları dile getirecek yerinde müdahale edecek, raporlayacak, uluslararası kuruluşlarla yapacağı işbirliği ile bunları dünya kamuoyuna duyuracak.” 

Resepsiyon için bütün hazırlıkların tamamlandığını, otelin tutulduğunu anlatan Şimşek, “Salı günü hazırlıklarımıza son şeklini verirken Nazmi Ardıç Bey’in gözaltı kararı olduğu haberi geldi. Yine ‘biz bu açılışı ertelemeyeceğiz, bu bizi engelleyemez, biz mağdur derneğiyiz bu anlamda mağduriyetler yaşamamız gayet doğal, yolumuza devam edelim’ dedik. Akşamında da başkan vekilimizin hukuk bürosu basıldı, ona rağmen yılmadık. Devam edeceğiz kararı aldık.

Öğle saatlerinde otel yetkililerinden ‘biz bu resepsiyonu yapamayacağız’ denilerek, herhangi bir gerekçe göstermeden resepsiyonun iptal edilmiş olduğunu öğrendik. Gene yılmadık, basın açıklaması yapılacak şekilde başka bir otel ile rezervasyon anlaşması yaptık ancak açılışa bir iki saat kala bu rezervasyonun da iptal edilmiş olduğunu öğrenmiş olduk. Açılışımızı ileri bir tarihe ertelemek durumunda kaldık. Bir mağdur derneği olarak uğradığımız mağduriyet derneğimizin gayesinin ne kadar doğru ve meşru olduğunu gösterir.” şeklinde konuştu. 

‘AÇILIŞA BERKİN ELVAN’IN AİLESİ DE DAVET EDİLMİŞTİ’

Açılışa CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın, Sedef Kabaş’ın, Cumartesi Anneleri temsilcilerinin, Berkin Elvan’ın ailesinin ve çok sayıda, her kesimden mağdurun davet edildiğini kaydeden Şimşek, “Biz bu rezervasyonları çok önceden yaptık. Davetiyelerimiz basıldı, insanlara gönderildi. Üst düzey bir katılım olacaktı. Otel yetkililerinden gelen bir telefonla hiçbir gerekçe gösterilmeden resepsiyon iptal edildi. Nedeni büyük ihtimalle siyasi baskılar. Biliyorsunuz bu dönemde insanlar siyaseten ya da değişik şekillerde mağdur edilebiliyor önleri kesilebiliyor. Onların da yaşadığı mağduriyeti anlayabiliyoruz aslında. Onlarda aslında mağdur pozisyonunda.” ifadelerini kullandı. 

‘YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ’

“Bundan sonra yolumuza daha da cesaretlenerek devam edeceğiz.” diyen Şimşek, “Hiçbir arkadaşımızda yılgınlık yok. Başkanımız şu anda gözaltında. İfadesi alınacak. Serbest bırakılıp bırakılmayacağını bilmiyoruz ancak biz yolumuza devam edeceğiz. Bu mağduriyetleri gördükçe şevkimiz daha da artıyor. Toplumun daha da mağdur edilmemesi, bu hukuksuzluklara son verilmesi, mağdurların da biran önce mağduriyetlerinin de giderilmesi için gereken neyse hem hukuk zemininde hem toplumsal örgütlenme zemininde gereken ne ise yapılacak.” açıklamasında bulundu. 
<< Önceki Haber Kemal Şimşek yapılan baskıyı açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER