"Kemer" sıkıldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 25 2016
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Göynük, Çamyuva, Tekirova ile birlikte Türkiye’nin en önemli turizm bölgesi Kemer’de boş dükkan sayısının 393 olduğunu söyledi. Dere, bu yılın ilçedeki son 30 yılın en kötü turizm sezonu olduğunu belirtti.

Adlıhan Dere, geçen yıl 13 milyon turist ağırlayan Antalya’nın, bu yıl Rusya ile kriz ve artan terör olayları nedeniyle ciddi kayıp ile karşılaştığını söyledi. Antalya’da esnafın önemli bölümünün turizm sektörüyle bir şekilde bağlantılı olduğunu belirten Dere, ortaya çıkan sorun ve çözüm önerilerini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a dosya halinde sunduğunu aktardı.
Bakanlara sunulan o dosyalardan birinde de Kemer Esnaf ve Sanatkarları Odası’nın hazırladığı, ilçenin 2016 turizmine ilişkin değerlendirmesi yer aldı. Adlıhan Dere, kendisinin de ilçeye programlı bir gezi dahilinde gittiğini belirterek "Kemer’de 5 yıldızlı 200 otel ve tatil köyünün 60’ı kapalı" dedi. Dere, Kemer ve çevresinde önemli turizm merkezleri Göynük, Çamyuva ve Tekirova’nın yüzde 75 oranında Rus turist ağırlıklı çalışan destinasyon olduğunu aktarırken, raporda ilçede son 30 yılın en kötü turizm sezonunun yaşandığı belirtildi.
170 BOŞ DÜKKAN
Kemer’de cadde cadde, sokak sokak boş dükkan sayısının verildiği raporda, ilçe merkezinde 170 dükkanın boş olduğu belirtildi. 2 Haziran itibariyle rakamların yer aldığı raporda, ilçeyi boydan boya kat eden Atatürk Bulvarı’nda 44, yine ilçenin önemli ticaret akslarından Cumhuriyet Bulvarı’nda 48 dükkanın kapalı olduğu yer aldı. Geçen yıl ’iğne atsan yere düşmez’ noktasında kalabalıkların yaşandığı Barlar Sokağı’nda 5, Liman Caddesi’nde 11 dükkanın kapalı olduğu raporda yer aldı. İlçe merkezinin yanı sıra, Çamyuva’da 114, Tekirova’da 52 ve Göynük’te 57 dükkanın boş olduğu belirtilen raporda, Kemer bölgesindeki boş dükkan sayısının 393 olduğu dile getirildi.
Bakanlara da sunulan raporda Kemer esnafı, yaşadıkları krizi ’doğal afet’ ya da ’terör’ olaylarıyla bir tutarken "Doğal afetlerin yaşandığı bölge
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







