Kenan Sofuoğlu: Hayatta en çok istediğim şampiyonluktu


Dünya Supersport Şampiyonası'nda 4. kez şampiyon olan milli sporcu Kenan Sofuoğlu, elde ettiği başarıyı, "Bu kupa benim en değerli kupam olacak. Bundan sonra şampiyon olur muyum bilmem ama hayatta en çok istediğim şampiyonluktu." şeklinde değerlendirdi.

4 Ekim 2015'te Fransa'da yapılan şampiyonanın 11. ayağında sezonun bitmesine bir yarış kala dünya şampiyonluğunu ilan eden ve 2007, 2010 ve 2012'nin ardından 4. kez dünya şampiyonu olan milli sporcu Kenan Sofuoğlu, Türkiye'nin motor sporlarındaki geleceği olarak gösterilen ve 2015 FIM Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda bitime iki yarış kala şampiyonluğunu ilan eden 18 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu ile Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Taksim'de bir otelde basın toplantısı düzenledi.

"12 YILLIK SÜRE İÇİNDE GÖREVİMİZİ İYİ YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, federasyon olarak performans sporcusu yetiştirmek noktasındaki hedeflerinin gerçekleştiği günde bir araya geldiklerini belirterek, "Kenan Sofuoğlu ve Toprak her yönleriyle bu ülkenin sporcusu, bu ülkenin milli kahramanı olmaya namzet olduklarını her alanda her noktada gösterdiler." diyerek, şöyle devam etti:

"Türkiye spor teşkilatının ana görevi performans sporcusu yetiştirmektir. Kitlelere spor yaptırmak vazifesi ise teşkilatların illerdeki teşkilatlanma yapılanmasıyla ilgilidir. Devamında federasyonlar performans sporcuları yetiştirirler. Milyonlarca sporcu içerisinde ülkeyi danyaya taşıyacak sporcuları seçip onları bir araya getirmek federasyonların işidir. Biz bu işi 12 yıllık süre içinde iyi yaptığımızı düşünüyoruz."

TOPRAK RAZGATLIOĞLU: DAHA İYİ YERLERDE DAHA GÜZEL ŞEYLER YAPMAK İSTERİM

Avrupa şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu da kendisi için oldukça heyecanlı başladığı sezon ve başarısya ilgili yaptığı açıklamada, "İnşallah daha iyi yerlerde daha güzel şeyler yapmak isterim." diyerek şöyle konuştu:

"Benim için sezon çok heyecanlı başladı. Tabii ki Kenan ağabey sayesinde Superstock'a gittik. Kanan ağabey, 'yarış senin, rahat ol' dedi. Her zaman söylediği gibi. Tabii ister istemez insan heyecan yapıyor. Kahvaltıları hiçbir zaman yapamadım. İnşallah ileride bunlara da alışacağız. Şampiyonluk yarışında Kenan ağabey, 'zorlama 3. ol şampiyon olalım ve takımımızın bunu demesiyle 3.'lüğe razı oldum. Birinci de olabilirdim. Şampiyonluk yarışım da heyecanlıydı çünkü şampiyon oluyordum. Buradan Kenan ağabeye çok teşekkür ediyorum benimle gerçekten çok uğraştı. İnşallah daha iyi yerlerde daha güzel şeyler yapmak isterim."

SOFUOĞLU: İLK HAYALİM TOPRAK'I ŞAMPİYON YAPMAK SONRAKİ HAYALİM DE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUYDU, ALLAH İKİSİNİ DE NASİP ETTİ

Şampiyon motosikletçi Kenan Sofuoğlu ise zor bir sezon geçirdiğini dile getirerek, "Benim bu yıl dünya şampiyonluğundan daha çok Toprak'ı Avrupa Superstock'ta yarıştırmaktı. Benden sonra bir sporcunun yetişmesi gerekiyordu. Bana destek verdiler ve Toprak'ı yarıştırdık. Toprak da bu fırsatı çok iyi değerlendirdi. Avrupa şu anda Toprak'ı konuşuyor. İlk hayalim Toprak'ı şampiyon yapmak sonraki hayalim dünya şampiyonluğuydu ikisini de Allah nasip etti." ifadelerini kullandı.

Devletin verdiği destekle dünya şampiyonasında en iyi imkanlarla yarışan sporcu olduğunu aktaran Kenan Sofuoğlu, şampiyonluğa giden yolda yaşadıklarını da anlattı. Kenan Sofuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sezon içinde Allah nasip etti evlat kazandım. Bunun moraliyle Tayland'a podyuma çıktım ikinci oldum. Yeni baba olmuşum mutluluğunu yaşarken Türkiye'ye gelir gelmez bebeğimiz beyin kanaması geçirdi. Nedenini anlayamadık. Avrupa'dan gelen test sonuçlarından nedenini anladık. İstanbul'da en iyi imkanlarda bakıldı. Cumhurbaşkanım sahip çıktı bize o konuda. Bütün emeklerin sonunda Hamza'nın günü o kadarmış. 3 aylık çabanın sonunda Hamza'yı kaybettik. Bu dönemde yarışlara devam ettik. Bu dönemlerde yarışlara çıkmam gerekiyordu. Kolay şeyler değil, çocuğunuz komada ve her an kaybedebilirsiniz. Ama öte yandan da devletin bu kadar desteğiyle Türkiye'deki insanların duası ve başarı beklentilerini bir kenara bırak işi gücü bırak ben burada duracağım deme lüksüm yoktu.

O dönemdeki yarışlarda bazılarını kazandım bazılarında düştüm kürsüye çıkamadım. Ama mücadeleden vazgeçmedim. Hamza'nın rahatsızlığı döneminde antrenman yapamadım. Sezon başındaki puan farkı neredeyse rakiplerle aynı şampiyonluk zor görünüyordu. Hem ben hem de takım olarak moral motivasyonu kaybetmiştik. Menajerim takımı Türkiye'ye getirdi. Takım arkadaşlarım da bendeki azmi görünce çok çalıştılar. Kendimizi motive ettik. Fransa'daki yarışlar kolay geçmedi. Hava soğuktu yağmurluydu ve pist de çok kaygandı. Herkes kaza yaptı ve herkes motosikletten düştü. Birinin düşmemesi gerekiyordu. Ben düşersem şampiyonluğu kaybederdik. Yarışta da temkinli gittik ve yarışı ikinci bitirerek dünya şampiyonluğuna ulaştık."

Bu sezonki şampiyonluğu diğer şampiyonluklardan ayırdığını da belirten Sofuoğlu, "En zoruydu. Parkur olarak en zoru değildi ama hayat açısından en zorunu yaşadım. En çok çalışmam gereken dönemde ben çaresizce bekleyiş içindeydim. Dediğim gibi mücadeleden vazgeçmedik ve rabbim de hayallerimi gerçekleştirdi. Eşime 'Allah bize daha çok evlatlar nasip eder. Benim hayalim de bu kupayı alıp üzerine Hamza Sofuoğlu için yazdırmaktı. Belki Hamza'nın kardeşlerine bu sizin abiniz sayesinde demeyi çok istiyordum. Rabbim de nasip etti. Kariyerimi bitirdikten sonra bu kupa benim en değerli kupam olacak. Bundan sonra şampiyonluk olur mu bilmem ama hayatta en çok istediğim şampiyonluktu. Rabbim de nasip etti bunu bana." diye konuştu.

Toplantı, fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
Hayatta-en-cok-istedigim-sampiyonluktu-1901662.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Kenan Sofuoğlu: Hayatta en çok istediğim şampiyonluktu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER