Kendi acısını unuttu, polisin gözyaşlarını sildi

Şırnak, Diyarbakır ve Mardin'de PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan asker ve polislerimiz memleketlerinde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kendi acısını unuttu, polisin gözyaşlarını sildi

ŞIRNAK'ta terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan 14 aylık Özel Harekat polisi 23 yaşındaki Osman Belkaya, Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehit polisin annesi Afet oğlunun tabutuna sarılıp, "Geldiğinde 'bir sürprizim var' diyordun. Bu muydu sürprizin? Ben sana doyamadım, veremem kara toprağa" diyerek göz yaşı döküp, ağıtlar yaktı. Polis olan şehit babaYakup Belkaya da "Doyamadım oğlum sana doyamadım" diyerek haykırdı.


Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında, keskin nişancı ateşiyle şehit olan 2 yıllık Özel Harekat Polisi Osman Belkaya için Şefaatli Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Çarşı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, emniyet ve askeri personel, şehidin yakınları ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.





ŞEHİDİN DEDESİ KENDİ ACISINI UNUTTU, GÖZYAŞI DÖKEN POLİSİ TESELLİ ETTİ
Şehidin dedesi Abdullah Onar da torununun tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Şehit polis Osman Belkaya'nın tabutunun başında saygı nöbetinde bulunan bir merasim polisinin saygı duruşundayken göz yaşı dökmesine dayanamayıp, akıttığı göz yaşını mendiliyle silen Abdullah Onar, "Ağlama yavrum, düşmanı sevindirme. Biz gururluyuz" dedi. Dedenin bu sözleri alanda bulunanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.



Şehit polis Osman Belkaya'nın cenazesinde Şefaatlili gençler ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü aleyhine 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Şehit polis Belkaya cuma namazı ve ardından kılınan cenaze namazından sonra tabutu polislerin omzunda tekrar cenaze aracına konuldu, Şefaatli Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ OFLAZ'IN CENAZESİ, BOLU'DA TOPRAĞA VERİLDİ

MARDİN'nin Nusaybin İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonda şehit olan Komando Uzman Çavuş 25 yaşındaki Yıldırım Oflaz'ın cenazesi, memleketi Bolu'nun Kıbrıscık İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.



Şehit Oflaz'ın cenazesi Ankara'dan karayoluyla Kıbrıscık'ın Alemdar Köyü'ne getirildi. Şehidin babası Dilaver, annesi Serap, kızkardeşleri 21 yaşındaki Sema ve 14 yaşındaki Sedanur Oflaz ile şehidin nişanlısı Merve Abak, cenaze evinin önüne getirildiğinde gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası Dilaver, kızlarına sarılarak gözyaşı döktü. Serap Oflaz da, "Alemdar böyle şehit görmedi" diyerek ağladı. Evin önünde helallik alınması ardından cenaze, köy camiine götürüldü. Şehidin nişanlısı Merve Abak, cenaze aracının arkasından giderek gözyaşı döktü. Camide cenaze namazı kılınmasından sonra şehidin cenazesi Kıbrıscık İlçesi'ne götürüldü.

İlçe merkezindeki cenaze törenine Vali Aydın Baruş, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, diğer protokol üyeleri, şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Şehidin özgeçmişi okunmasından sonra cenaze namazı kılındı. Şehidin cenazesi, daha sonra 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde cenaze aracına konulup Alemdar Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.


AİLESİ SİYASİLERİ CENAZEDE İSTEMEDİ

İzmir'den geçici görevle gittiği Şırnak'ta, olay yeri incelemesi yaptığı sırada PKK'lı teröristlerin kanas keskin nişancı tüfeğiyle, uzaktan ateş etmesi sonrasında şehit olan polis memuru Cemil Koç için, memleketi Bergama'da cenaze töreni düzenlendi. Bu arada törenden önce Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, ilçe müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, şehit polisin baba evinini bulunduğu Ovacık Mahallesi'ne gitti. 



Burada Cuma namazı kılan kaymakam ve müftü, ardından şehit polisin babası Tevfik Koç'un evini ziyaret edip başsağlığında bulundu. Burada konuşan anne Saniye Koç, hem hükümet hem de muhalefet partilerine eleştiride bulunup “Olan hep gariban çocuklarına oluyor. Onca polisin, askeri canını yaktılar" dedi. Şehit polisin emekli polis olan ağabeyi Cevdet Koç ise ailesi adına aldıkları kararı açıklayıp cenaze törenine, hiçbir siyasi parti temsilcisini istemediklerini açıkladı. Yetkililer de, aileyi aldıkları bu karardan vazgeçirmeye çalıştı.

BİNLER ŞEHİT POLİSİ UĞURLADI

Şehit polisin, İzmir'deki evinin önünden geçirilen cenazesi, daha sonra helikopterle memleketi Bergama İlçesi'ne getirildi. Şehit Cemil Koç'un Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin yapılacağı Kurşunlu Cami'ne götürüldü. Camideki törende şehit polisin eşi Nuray Koç, polis okulu öğrencisi oğlu Furkan Koç, üniversite eğitimi alan kızı Gizem Koç, babası Tevfik Koç, annesi Saniye Koç ile emekli polis ağabeyi Cevdet Koç ve diğer yakınları, taziyeleri kabul etti. Aileyi acılı günlerinde, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti Milletvekilleri Hamza Dağ, Necip Kalkan, Atilla Kaya, CHP milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır ile asker ve polis yetkilileri, siyasi parti temsilcileri yalnız bırakmadı.

Acılı baba Tevfik Koç, yaşadığı acıya daha fazla dayanamayınca oğlunun tabutunu önüne konulan sandalyede oturdu. Bu sırada torunları Furkan Koç ve Gizem Koç dedelerine destek olmaya çalıştı. Şehit polisin emekli polis memuru olan ağabeyi Cevdet Koç da tabut başında, saygı duruşunda bulundu. 

İkindi vakti kılınan cenaze namazından sonra şehit polisin tabutu, meslektaşlarınca omuzlara alındı. Binlerce vatandaşın katıldığı törende, şehit polisin tabutu Atatürk Caddesi'nde bir süre omuzlarda taşındı. Bu sırada vatandaşlar, terör örgütünü protesto etti. Ardından şehit Cemil Koç'un cenazesi, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Ovacık Mahallesi'ne götürüldü. Baba evinin önünde araçtan alınan şehit polisin tabutu, bir kez daha omuzlarda taşınıp Ovacık Mahallesi Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT ASTSUBAY GÖKÇELİ, ANDIRIN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Mustafa Gökçeli'nin cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde ikindi vakti Hükümet Caddesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine; Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılıç ve İlker Çitil, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, şehidin babası Müslüm, annesi Sultan, kardeşleri, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.



'SANA KIYANLARIN ELLERİ KIRILSIN'

Şehit oğlunun cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çeken ve sürekli gözyaşı dökerek, "Kurban olurum yavrum. sana nasıl kıydılar. Sana kıyanların elleri kırılsın. Bakıyorum ben de sana bakıyorum. Kurbanım sana" diye ağıt yakan baba Müslüm Gökçeli'yi Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin sarılarak teselli etti.

'DAHA DÜN MESAJLAŞTIK'

Cenaze töreninde şehidin gözyaşı dökerek fenalaşan annesi Sultan Gökçeli ile kardeşleri Fatma Taş, Hacer Taş ve Aynur Gökçeli'ye ise sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi. Ağabeyinin tabutuna sarılan Aynur Gökçeli "Daha dün mesajlaştık iyiydi, kurban olduğum kalk" diye ağıt yakarken fenalık geçirdi.

Şehit Gökçeli'nin cenazesi, İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası helallik alındıktan sonra cenaze aracına konularak askeri bando eşliğinde götürüldüğü Haçtırın Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SON YOLCULUĞUNA 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından gönderildiği uçakla Adana Havalimanı'ndan alınan şehit Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem'in cenazesi, Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada dualar edilip helallik alınmasının ardından şehit için Ulu Camii'nde tören düzenlendi. Törene Vali Özdemir Çakacak, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.



'AĞLAYIP KÖPEKLERİ SEVİNDİRMEYECEĞİM'

Şehidin babası Erkan ile annesi Seval Acem güçlükle ayakta durabildi. Vali Özdemir Çakacak'ın koluna girdiği şehit babası, "Ağlayıp o köpekleri sevindirmeyeceğim, Vatan sağolsun" dedi. 

Şehidin kardeşi İhsan Acem ise törene mavi bere takarak katıldı. Dev Türk bayağının açıldığı törende 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı. Şehidin öz geçmişinin okunduğu törende cenaze namazının kılınmasının ardından bir süre askerlerin omuzlarında taşınan şehit Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem'in cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak götürüldüğü Tarsus Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.


ÇANAKKALE ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI


Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Kulafat Köyü'nde beş bini aşkın kişi, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen hemşerisi Uzman Onbaşı 28 yaşındaki Ulaş Açıkgöz'ü son yolculuğuna uğurladı.
Mardin'deki 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında düzenlenen törenin ardından uçakla Balıkesir'in Bandırma ilçesine gönderilen Şehit Onbaşı Ulaş Açıkgöz'ün cenazesi, buradan da karayoluyla Biga'ya bağlı Kalafat Köyü'ne getirildi. İlçe girişinde binlerce vatandaş tarafından karşılanan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, kortej eşliğinde köy meydanına getirildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile TBMM, TSK ve bakanlar çelenk gönderdi. Cenaze namazını İl Müftüsü İbrahim Öcüt kıldırdı. Ardından Türk bayrağına sarılı tabut top arabasına konuldu. Tekbirlerin atıldığı kortejin eşliğinde köy mezarlığına götürülerek toprağa verildi. Kabristana cenazenin taşındığı o anlarda çevredeki vatandaşlar da gözyaşını tutamadı. Şehit Onbaşı Ulaş Açıkgöz'ü annesi Kaniye Açıkgöz ve ablası Gülşen Mutlu ile yakınları gözyaşı döktü. Kadın askerlerin yardımıyla güçlükle ayakta durabildi.



Cenaze törenine, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Ağsever, Bursa Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz ile kaymakamlar, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KÖYÜNDE 5 BİN KİŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Mardin'deki 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından uçakla Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne gönderilen 28 yaşındaki Şehit Onbaşı Ulaş Açıkgöz'ün cenazesi, buradan da karayoluyla Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Kalafat Köyü'ne getirildi. İlçe girişinde binlerce kişi tarafından karşılanan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, kortej eşliğinde köy meydanına getirildi. 

Buradaki cenaze törenine, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Ağsever, Bursa Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz ile kaymakamlar, belediye başkanları, Bigalılar, Kalafat Köyü sakinlerinin aralarında olduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile TBMM, TSK ve bakanlar da çelenk gönderdi. 

İkindi namazının ardından cenaze namazını İl Müftüsü İbrahim Öcüt kıldırdı. Ardından Türk bayrağına sarılı tabut top arabasına konuldu. Tekbirlerin atıldığı kortejin eşliğinde köy mezarlığına götürülerek toprağa verildi. Kabristana cenazenin taşındığı o anlarda cenazeye katılanlar gözyaşını tutamadı. Şehit Onbaşı Ulaş Açıkgöz'ü annesi Kaniye Açıkgöz ve ablası Gülşen Mutlu ile yakınları, kadın askerlerin yardımıyla güçlükle ayakta durabildi.


BALIKESİR ŞEHİDİNİ UĞURLADI


MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bir binaya tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesiyle şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş 38 yaşındaki Gökhan Bakır, Balıkesir'de düzenlenen törenin ardından, baba ocağı kırsal Aynaoğlu Mahallesi'nde toprağa verildi.

Şehit Gökhan Bakır'ın cenazesi Mardin Selen Kışlası'nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katıldığı törenin ardından, askeri uçakla Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üssü'ne getirildi. Şehit Astsubay Bakır için saat 16.30'da Atatürk Parkı bitişiğindeki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Vali Mustafa Yaman, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile çok sayıda üst düzey subay, bürokrat, vatandaşlar katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile saatlerce şehidin gelmesini bekleyen vatandaşlar, terörü bir kez daha lanetledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk göndererek, ailenin ve Balıkesir'in acısına ortak oldu.

Törende şehit Bakır'ın özgeçmişi okunurken, son olarak 2014'te Mardin Kızıltepe'de göreve başladığı ve geçici olarak gittiği Nusaybin'de Atmaca 7 kod adlı operasyonda şehit düştüğü açıklandı. 

EŞİ METANETİ İLE DİKKAT ÇEKTİ

Mardin'de gerçekleştirilen törene kızları Ezgi ve Duru ile katılan ve eşinin operasyonda yaralanan silah arkadaşlarına sarılarak, "Sizden tek bir şey istiyorum. O da eşimin kanını yerde bırakmayın" diyen şehidin eşi Yeşim Bakır, Balıkesir'de soğukkanlılığı ve metaneti ile dikkat çekti. Şehit astsubayın annesi Gülten Bakır ve babası İrfan Bakır ise sedyeyle getirildi. Bir ara ayağa kalkan yaşlı çift, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp ağladı. Oğlunun fotoğrafını öpen baba İrfan Bakır, "Oğlum, Gökhanım" diye gözyaşı döktü. Şehidin kızları da babalarının tabutunu ve fotoğrafını öperek vedalaştı. 

Burada edilen duaların ardından askeri bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'ndan Tren Garı'na kadar yapılan yürüyüşe binlerce Balıkesirli katıldı. Vatandaşlar 'Her Türk asker doğar', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Askere kalkan eller kırılsın' sloganları attı. Bazı vatandaşların 'yönetim istifa' diye bağırması da dikkat çekti.

Şehidin cenazesi daha sonra 20 kilometre uzaklıktaki Aynaoğlu Mahallesi'ne götürülerek, Alevi dedesinin kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

DHA
<< Önceki Haber Kendi acısını unuttu, polisin gözyaşlarını sildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER