Kendini öğrencilere adayan doktor

Dr. Enes Başak, Şırnak’ın Verimli köyünde aile hekimi. Pazar günleri ise doktorluğu bir kenara bırakıyor ve lisesi olmayan köyde öğrencileri üniversiteye hazırlıyor.

Kendini öğrencilere adayan doktor

Şırnak’ın Silopi ilçesinin Verimli köyüne Ocak 2015’te atanan doktor Enes Başar, bir izin gününü köydeki öğrencilere matematik dersi vererek geçiriyor. Köyde lise olmadığı için, hafta sonu kurs alamayan öğrencilere ortaokulda ayrılan bir sınıfta 3 saat kurs veriyor. “Benim öğrenciyken de idealim bir köyün aile hekimi olmak ve köyün her şeyiyle ilgilenmekti” diyen Dr. Başak, hikâyesini  şöyle anlattı:

5 KÖYÜN DOKTORU

“11 aydır buradayım. İlk tercihimle girdiğim, ilk görev yerim burası. 5 köyün aile hekimiyim. Bulunduğum yer 5 köyün en büyüğü, sağlık ocağının bulunduğu Verimli Köyü. Köyde ilk ve ortaokul var ama lise yok. Bu yüzden köyün lise öğrencilerine hafta sonu kurs verebilmek için ortaokul müdüründen bir sınıf istedik. 10, 15, bazen 20 öğrencimiz oluyor. Üçüncü haftayı yaptık. Öğrencilerimize batıdan gelen arkadaşlarımızın yardımlarıyla YGS ve LYS kitapları dağıttık. Şu an sadece pazar günleri 3 saat ders yapıyorum. Ama yakında inşallah cumartesi günleri de olacak.”

AİLELER MEMNUN

“Yol ve maddi durumdan dolayı öğrencilerin ilçedeki liseye gidip gelme imkânı bulunmuyor. Bizim de çocuklarımızı okula teşvik etmemiz gerekiyor. Bu hafta herkese kitap hediye ettim. Kitaplar batıdaki arkadaşlarımızın yardımıyla alındı. Kitabın üzerine her öğrenci velisi için, ‘Oğlunuzu/kızınızı bize gönderdiğiniz için teşekkür ederiz. Çocuğunuz bugün 100 soru çözdü. Önümüzdeki hafta da öğrencimizi bekliyoruz. Tebrik ederim. Doktor Enes’ diye yazdım.

Aileler bundan bayağı memnun olmuşlar. Son bir buçuk aydır yaptığımız yardım kampanyasıyla köy okulları için eşya topladık. Ülkenin 35 farklı şehrinden kitap, kırtasiye ve kıyafet yardımı geldi. Şüpheye açık bir durum olduğu için para yardımını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bir şey göndermek isterseniz, kargoyla gönderin diyoruz. Kampanyayı internet ortamında duyurduk. Epey insana ulaştık. Bazı gittiğimiz okullarda kalem, defter gibi her öğrenciye malzeme dağıttık. Kıyafet yardımı az olunca herkese veremiyorsunuz. Köyün ileri gelenleriyle oturup hangi ailelerin daha özel yardıma ihtiyacı var, diye konuştuk. Onları da daha fazla yardıma ihtiyacı olan ailelere verdik.”

DOSTLUK VE YARDIM HARİTASI

Dr. Enes Başar: “Bir harita çıkardık. Yardımın geldiği şehri not ediyorum. Mesela, İzmir, İstanbul, Adıyaman’dan yardım gelmiş, bu şehirleri farklı renklere boyayacağız. İnsanlar bu yardımların batıdan da geldiğini görecek. Burada insanlar Kürt düşmanlığı olduğunu düşünüp batıya gitmeye korkuyor. Onlara batıda Kürt düşmanlığının herkes tarafından yapılmadığını göstermek gerekiyor.”

HÜRRİYET
<< Önceki Haber Kendini öğrencilere adayan doktor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER