Kent Ekmek işçileri İzmir Büyükşehir önünde oturma eylemi başlattı

Kent Ekmek işçileri İzmir Büyükşehir önünde oturma eylemi başlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kent Ekmek Fabrikası'nda çalışan 65 işçi, grevlerinin 41. gününde boturma eylemi başlattı. İşçiler, maaşlarının artmasını talep ediyor.

Dar gelirliler için günde ortalama 70 bin tane ekmek çıkarılan, çölyak hastaları için de özel glutensiz ekmek yapılan Kent Ekmek Fabrikası'nın çalışanları, toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine greve gitmişti. İşçiler, grevin 41. gününde Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlattı. Grev süreciyle ilgili bilgi veren Tek Gıda İş Sendikası 7 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bircan, "Büyükşehir'e ait Grand Plaza şirketine bağlı Kent Ekmek Fabrikası'nda 41 gündür grevdeyiz. Toplu sözleşme görüşmelerimizin tıkanması neticesinde maalesef grev kararını almak zorunda kaldık. 41 gündür biz her platformda anlaşmaktan, uzlaşmaktan yana olduğumuzu sürekli dile getirdik. Ne yazık ki 41 günde bize, anlaşma yönünde en ufak adım atılmadı." dedi.

'MEVCUT TALEPLERİMİZİ BİRAZ DAHA GERİYE ÇEKTİK'

Grev sebebiyle Türkiye genelindeki çölyak hastalarının ve İzmir'in çeşitli yerlerindeki büfelerin mağduriyet yaşadığını ifade eden Bircan, "Biz bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz ve anlaşmayı talep ediyoruz ancak bu yönde bize adım atılmadı. Bugün Grand Plaza yöneticileriyle iki defa görüşme imkanımız oldu. Biz mevcut taleplerimizi biraz daha geriye çektik ancak bize, hiçbir şekilde ücretsel talepler konusunda bir adım geri atılmayacağı söylendi. Sosyal haklarda ise belirli bir noktaya ulaştık ama bunlar da bizi tatmin etmiyor. Bugün burada, süresiz oturma eylemi başlatacağımızı ifade ettik. Bugün bu eylemimize başlıyoruz. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı'na çağrı yapıyoruz. Biz uzlaşmaktan yanayız. Buradaki çalışan arkadaşlarımızın şartları belli. Bizim âfaki taleplerimiz yok. Bize diğer sendikanın imzaladığı toplu sözleşme dayatılıyor. Biz, bir adım atın, anlaşalım diyoruz. Bundan sonra yapacağımız eylemlerden biz sorumlu değiliz." diye konuştu.

Açıklamanın ardından, "Kent Ekmek işçisi köle değildir" şeklinde slogan atan Tek Gıda İş Sendikası'na bağlı işçiler, oturma eylemi başlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Kent Ekmek işçileri İzmir Büyükşehir önünde oturma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER