Kenya, First Lady Maratonu


NAİROBİ (CİHAN)- Doğu Afrika ülkesi Kenya'da Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta'nın eşi First Lady Margaret Kenyatta'nın organize ettiği maraton, renkli görüntülere sahne oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gerçekleştirilen 'First Lady Maratonu'yla hastanelere malzeme toplanması amaçlandı. Maratoncular, anne sağlığını desteklemek ve çocuk ölümlerini durdurmak için koştu.

21 kilometrelik maraton başkent Nairobi'deki Nyayo Ulusal Stadı'nda başladı. Kenyalılar, sabahın erken saatlerinde mor üniformalarıyla stadyumda yerini aldı.

First Lady Kenyatta, maratonda yapılan yardımlarla geçmişe göre sağlıksız doğum yapan ve ölen kadınların sayısıda azalma olduğunu söyledi.

İstatistiklere göre Kenya'da yılda 108 bin çocuk (yüzde 65) 5 yaşını geçmeden ölüyor.

Sağlık Bakanı James Macharia, maraton yardımları sayesinde çok sayıda çocuğun hayatının kurtulduğunu söyledi.

Yaklaşık 16 bin kişinin katıldığı maratonda koşanlar arasında Cumhurbaşkanı vekili William Ruto ve eşi, sağlık bakanı, içisleri bakanı ve spor bakanı da yer aldı.

Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta, maratonu 3 saat 24 dakika 55 saniyede bitiren eşi First Lady Margaret'i bitiş noktasında sarılarak tebrik etti.

Maratonda birinci olan erkeklerde Moses Koskei ve bayanlarda Georgina Rono, 750 bin Kenya Şilini (21 bin 324 Türk Lirası) kazandı. Maratonla toplanan yardım hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. CİHAN
<< Önceki Haber Kenya, First Lady Maratonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER