Kenya, uluslararası çiçek fuarına ev sahipliği yaptı


Doğu Afrika ülkesi Kenya'nın başkenti Nairobi, Uluslararası Çiçek Ticaret İhracat Fuarı'nın (I.F.T.E.X) 6.sına ev sahipliği yapıyor. Fuar, alanında dünyanın 3. en büyüğü olarak biliniyor.

Açılışa, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta'nın eşi Margaret Kenyatta, Çiçek Konseyi Başkanı Richard Fox ve bir çok önemli işadamı katıldı.

Margaret Kenyatta, 2014'te yaklaşık 50 milyar şiling (516 milyon dolar) değerinde 136 bin ton çiçek ihrac edildiğini açıkladı. Çiçek sekrötürün binlerce kişiye iş imkanı sunduğunu söyledi.

Fuar hakkında bilgi veren Afrika Vatan Plastik Satış Müdürü Ertuğrul Molulu şöyle konuştu:

"Nairobi'deki çiçek fuarına biz firma olarak 4. kez katılıyoruz. İnsanlar Kenya diyince Afrika diyince çöl, yokluk böyle kıraç topraklar aklına geliyor ama başkent Nairobi, bin 800 metre yükseklikte. Tarım için özellikle çiçekçilik için çok ideal bir iklim. Burda daha çok Türk firmasını bekliyoruz. Daha çok Türk firmanın olması bizim için de burda mal satarken şanşımızı artıyor. Fuar güzel geçiyor. Ilgi alaka Türk mallarına, Türk kalitesine çok büyük. Yaklaşık 150 çiçek firmasıyla biz burda bağlantı sağladık daha önceki senelerden ve bu senelerden. Bunlar Türk kalitesi ve diğer bizim rakip fırmaların İsrail, Çinliler bunların arasındaki farkı gayet açık gördüler. Artık çok daha rahatız burda. Çok daha güzel refaranslarımız var. Diğer katılımcıları bekliyoruz. Burda ben isterim ki Türkiye'den 2-3 tane SERA fırması görmek isterim. Burda gübreme fırmaları görmek istiyorum. Burda 5 bin hektar ve çok modern seralar var. Gelsinler 1 hafta 2 hafta gezsinler, etüt etsinler. Devletin de teviki var. Depo açma, showroom açma bunlardan yaralanılabilir. Biz de Türk fırması olarak, herkese yardımcı olabiliriz" diye konuştu.

Hollanda, Etihopya'nın ağırlıklı olarak bulunduğu fuara yaklaşık 200'den fazla çiçek firması katıldı. 6 Türk firması da fuarda yerini aldı. 3 Haziran'da başlayan fuar 5 Haziran Cuma günü sona erecek. CİHAN
<< Önceki Haber Kenya, uluslararası çiçek fuarına ev sahipliği yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER