Kenya'da üniversiteye kanlı saldırı

Kenya'nın kuzey doğusunda Somali sınırına yakın Garissa Üniversitesi'ne silahlı saldırı gerçekleştirildi. El Şebab terör örgütünün gerçekleştirdiği baskında ölü sayısının 147'yi aştığı bildirildi. Yaralı sayısı ise 79.

Kenya'da üniversiteye kanlı saldırı

Kenya'nın kuzey doğusunda Somali sınırına yakın Garissa Üniversitesi'ne silahlı saldırı gerçekleştirildi. El Şebab terör örgütünün gerçekleştirdiği baskında ölü sayısının en 147 kişiyi aştığı bildirildi. Yaralı sayısı ise 79. Eylemin ise sona erdiği belirtiliyor.

Nairobi'ye yaklaşık 400 kilometre mesafedeki Garissa bölgesinde yerel saatle sabah 5.00 sıralarında öğrenciler namaz kılmaya giderken, silah seslerinin duyulduğu belirtildi. Kenya Genel Müfettişi Joseph Boinet polis ve askerlerin silahlı şahısları üniversiteden çıkarmaya çalıştığını açıkladı.

Amerikan TV kanalı CNN, o sırada 815 öğrencinin bulunduğu üniversitede saldırının başlamasından 9 saat sonra bile silah seslerinin ve patlamaların duyulduğunu bildirdi.

Saldırı üstlenen Eş-Şebab terör örgütü militanlarının içeride bazı öğrencileri rehin tuttuğu söyleniyor.

Financial Times gazetesi ise örgütün sözcüsünün üniversitedeki Hristiyanları rehin aldığını Müslüman öğrencileri ise serbest bıraktığını söylediğini aktardı.

Kenya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre okuldaki 815 kişiden 500 kadarının güvende olduğu belirtildi. Bu arada üniversitedeki tehdidin yüzde 90 oranında da bertaraf edildiği kaydedildi.

Olayın ardından Somali sınırındaki dört bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

<< Önceki Haber Kenya'da üniversiteye kanlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER