Kenyalı ihtiyaç sahipleri için Kimse Yok Mu hastanesinde ameliyat haftası


Uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu tarafından Kenya'nın Hint Okyanusu'na kıyı Malindi şehrinde hizmete açılan hastane ihtiyaç sahibi ve mağdurları ücretsiz ameliyat ediyor. 'KYM Afya Hospital' adlı hastanede, ilk defa organize edilen Ameliyat haftası kapsamında çok sayıda hasta ameliyat edildi.

Kilifi Bölgesi Sağlık Bakanlığı ve Kenya Cerrahlar Derneği tarafından organize edilen hafta kapsamında 35 kişi kasık ve göbek fıtığı, safra kesesi, katarakt, prostat ve troid ameliyatı oldu.

Kilifi Bölgesi Sağlık Bakanı Rachael Musyoki ve çok sayıda yetkili de organizasyonu takip etti. Etkinlik kapsamında KYM Afya Hospital'i gezen Bakan Musyoki, yapılan organizasyonda görev aldıkları ve destek verdikleri için, KYM Afya Hospital doktor ve personeline teşekkür etti.

KYM Afya Hospital ve Malindi Devlet Hastanesi'nin de desteklediği 'İhtiyaç Sahibi Hastalara Ücretsiz Ameliyat Haftası'nın bundan sonra da periyodlar halinde devam edeceği belirtildi. Hastane yetkilileri, ameliyat olması gerekip de imkânsızlıklar sebebiyle olamayan fakir ve kimsesiz hastalara yardımcı olmak amacıyla böyle bir kampanya organize ettiklerini söyledi.

Ameliyat olan hastalar ve yakınları kendilerine sunulan hizmetten dolayı hastane yönetimine ve çalışanlarına teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Kenyalı ihtiyaç sahipleri için Kimse Yok Mu hastanesinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER