Kerkük'te Sünni gönüllü milisler IŞİD'e karşı mücadele edecek


Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrine bağlı Havice ilçesinde, IŞİD militanlarına karşı savaşmak için 200 Sünni gönüllü, yetkililere başvuruda bulundu. Gönüllü Sünni Halk Kuvvetleri adı altında birleşen gönüllüler, eğitildikten sonra IŞİD militanlarıyla mücadele için Havice'ye gönderilecek.

Kerkük'ün merkezindeki Leylan bölgesinde eğitim alan ilk gönüllü grup, Havice ilçesine giderek burada IŞİD militanlarına karşı savaşacak. IŞİD ile mücadelede Irak ordusuna destek verecek gönüllü gruba, Sünnilerden yoğun katılımın olması terör örgütün halk desteğini kaybettiği şeklinde yorumlanıyor.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Kerkük Güneybatı Halk Kuvvetleri sorumlusu Sephan Halaf, "Irak halkı IŞİD ile mücadelede tek vücut olduğunu burada göstermiştir." dedi.

Örgüt ile mücadelede Sünni ve Şiilerin gönüllü olarak katılım sağladığına vurgu yapan Halaf, "Vatandaşlar tek vücut olarak IŞİD'e karşı mücadele içerisinde. Her şartta kendi topraklarımız IŞİD'e karşı savunmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kerkük Kuzey Bölgesi Halk Güçleri sorumlularından İrfan Abdul Hüseyin ise kurulan birliğin gönüllü ve etniksel bir ideoloji taşımadığına dikkat çekti.

Gönüllü birliğe katılan 17 yaşındaki Ahmet Cuburi ise Sünni olduğunu, tek hedefinin IŞİD'e karşı mücadele etmek olduğunu söyledi.

Bu arada daha önce gönüllü olarak savaşmak için eğitim alan bir grup, El Fetha bölgesinde IŞİD ile savaşmak için otobüslerle konvoylar halinde yola çıktı. Konvoyun gidişi sırasında bazı askerlerin silahlarla havaya sevinç ateşi açması ise dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Kerkük'te Sünni gönüllü milisler IŞİD'e karşı mücadele... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER