Kerkük'ten Türkiye'ye petrol akışı durduruldu

Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattından Türkiye'ye gerçekleştirilen petrol akışı durduruldu.

Kerkük'ten Türkiye'ye petrol akışı durduruldu

Irak’ın Kerkük kentinden Türkiye’ye Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattından gerçekleştirilen petrol akışı dün akşamdan bu yana durduruldu.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne yakınlığı ile bilinen Rudaw televizyonunda yer alan habere göre, açıklanmayan bir nedenden dolayı Kerkük petrolünün Türkiye’ye akışının durdurulduğu belirtildi.

‘BİLGİ VERİLMEDİ’

Televizyona konuşan Kerkük İl Meclisi Petrol ve Gaz Komisyonu Başkanı Ahmed Askeri, dün geceden beri Kerkük petrolünün Türkiye’nin Ceyhan Tereminali’ne akışının durdurulduğunu ancak sorunun Türkiye tarafından kaynaklandığının söylendiğini ifade etti.

Ahmed Askeri, “Durdurulma sebebiyle ilişkin bize herhangi bir bilgi verilmedi. Muhtemelen terminalin dolmasından dolayı böyle bir karar alınmış olabilir” dedi.

Kerkük petrolü, Kerkük-Yumurtalık boru hattı üzerinden Ceyhan’a ulaştırılıyor. Oradan da dünya piyasalarına ulaştırılıyor. Kerkük’teki 5 petrol rezervinden 2’si Bölgesel Kürt Yönetimi, 3’ü ise Irak Petrol Bakanlığı’na bağlı Kuzey Petrol Şirketi’nin idaresinde bulunuyor.
<< Önceki Haber Kerkük'ten Türkiye'ye petrol akışı durduruldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER